Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu karşısında bulunan kitapevinin açılışına Çorum Valisi Ahmet Kara, Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Kitabevinin açılış kurdelesini Çorum Valisi Ahmet Kara, Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya birlikte kestiler. Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Kara, "Dinimiz okumayı emrediyor. Hiç okuyanla, okumayan bir olur mu? Okuma ve yazmanın güzel ve etkili konuşmaya faydası var. Bu kitabevini açan arkadaşlarımızı bu yüzden kutluyor, bol kazançlar diliyorum" dedi.
Çağrı Kitabevi sahibi Aziz Sarüce de, insanların daha çok okumasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, Sungurlu’nun en büyük eksiklerinden birisi olan kitabevini açtıklarını kaydetti.
Kitabevinde dini yayın, roman, fantastik ayrımı yapmadan yüzlerce yayınevine ait binlerce kitap bulunduğunu ifade eden Sarüce, "Dini, milli, edebi, kültürel ve güncel eserlerin bir kütüphane ortamında rahatlıkla incelenebileceği yada uygun indirimlerle satın alınabileceği ortamda okuyucuları kitapla buluşturuyoruz. Binlerce yayın çeşidi, çocuklar için özel bölümleri, okuyucuların kitapları incelemesi için ‘kitabevi’ konseptiyle hizmet sunulmaktadır" dedi.
Açılışın ardından misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim