TMO Sungurlu Ajans Müdürü Mustafa Yücedağ, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili’yi ziyaret etti. TMO Ajans Müdürü Yücedağ yaptığı ziyarette, ürünlerini lisanslı depoculuk şirketlerine teslim ederek elektronik ürün senetlerini Ticaret Borsa’sında satan üreticilere ton başına 25 TL nakliye ücreti desteği verileceğini bildirdi.

Hasat sezonunun ilçeye ve ülkeye hayırlara vesile olmasını dileyen Mustafa Yücedağ, lisanslı depoculuk hakkında şu bilgileri verdi, “Lisanlı depoculuğun çiftçilere vereceği avantajlar birincisi; nakliye desteğinin verilmesi, çiftçi 1 ton için 25 TL nakliye desteği alacak. 1 ton ürünü teslim ettiği takdirde 25 TL nakliye desteği alacak. İkincisi; stopajdan muaf olacak. Normalde TMO’ya ürün teslim ederken %2 stopaj kesintisi olurdu. Genel Müdürlüğümüz tarafından lisanslı depoculuğa katılım olması için bu stopaj kaldırıldı. Üçüncüsü; %2 olan BAĞ-KUR kesintisi de artık olmayacak. Dördüncüsü; son iki senedir tahsil edilmeyen boşaltma ücreti tahsil edilecek. Ama lisanslı depoculuğa götürdükleri zaman bundan da muaf olacaklar.

Yani 20 Bin TL’lik bir ürün teslim etmek isteyen bir vatandaş yaklaşık 1.450 TL’lik kara geçecek, çiftçimizin avantajı bu. Buradaki alıma gelecek olursak, buradaki alımda ise önceki senelerde olduğu gibi, aynı şekilde alımımız devam edecek. Fiyatlar yaklaşık 1 ay önce Başbakanımız tarafından, baş fiyat 1.50 TL, taban fiyat, 0,870 TL arpa fiyatı 0,825 TL, makarnalık sert buğday 1.10 TL olarak açıklandı. Hasat mevsimi bazı köylerimiz de başladı, randevularımız açık. Ürün teslim etmek isteyen çiftçilerimiz, Sungurlu Toprak Mahsulleri Ofisine, Çorum ve Alaca da ki lisanslı depoculuk olan yerlerde götürüp teslim edebilirler. Önceki senelerde olduğu gibi randevusunu alıp buraya getirebilirler, alımımız devam ediyor.”

“OFİS ÇİFTÇİMİZİN YARARINA OLACAKTIR”

Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili’de, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, çiftçilerin ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisinde değerlendirmelerinin menfaattarına olacağını söyledi.

Karaderili, “Tüm çiftçilerimize bereketli bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. İnşallah hasatlarda verim bol olur ve çiftçimiz istediğini alır. Çiftçilerimizin ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisinde değerlendirmeleri menfaattarı icabınadır. Hasat sezonunun çiftçilerimize, köylülerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Tüm çiftçilerimize selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim