Hitit Üniversitesi’nde yapımı devam eden 8 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip, 8 derslikli, idari bölümlerin de yer aldığı spor salonu incelendi.

Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte spor salonunda inceleme yaptı.

Hitit Üniversitesi’nin akademik ve eğitim alanında çok hızlı bir ilerleme kat ettiğini belirten Alkan, bunlardan en önemlilerinden birisi olan spor salonu inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve sona yaklaşıldığını ifade etti.

Alkan, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen spor müsabakalarında önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayarak yaşanan bu olumlu gelişmelerin beraberinde en kısa süre içerisinde günümüz çağına uygun ve modern spor tesislerine kavuşacaklarını açıkladı.

Aynı zamanda inşaatı devam eden spor salonunun olimpik düzeyde yapılabilecek her türlü salon müsabakasına uygun olduğunu kaydeden Alkan, “Üniversitemizin kısa zamanda her alanda gerçekleştirdiği büyük gelişmelerdeki desteklerinden dolayı Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında da omuz omuza hep birlikte Hitit Üniversitesi’ni en güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Öte yandan Hitit Üniversitesi Spor Salonunun isminin "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Salonu" olmasına karar verildiği açıklandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim