Sungurlu’nun, Türkiye’nin önemli buğday üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Karaderili, geçtiğimiz haftalarda gelen yağışlarla birlikte tohumların yeşerdiğini ve üreticinin yüzünün güldüğünü ifade etti.

Başkan Karaderili, bereketli bir yıl geçirmeyi hedeflediklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“İlçemizde hasattan sonra toprağı dinlendiren, ardından ekim için tarlaları süren ve buğday tohumlarını toprakla buluşturan üreticilerin ekim mesaisi sona erdi. Mantar ve pas hastalıklarına karşı buğdayın dayanaklılık kazanması için buğday ekim daha dikkatli yapıldı. İlçe de yaklaşık 600 bin dönümlük alanda buğday ve arpa ekimi gerçekleştirildi.”

“YAĞIŞLAR SEVİNDİRDİ”

“Allah’a şükür sorunsuz bir ekim dönemi geçirdik. Buğday ve arpa ekimini tamamladık. Güzel bir ekim dönemi geçirdik. Son haftalarda etkili olan yağışlar da ekim döneminde çok iyi geldi. Yağışın ardından ekili alanlarda tohumlar filizlenmeye başladı. Üreticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Cenab-ı Allah'ın takdiriyle umarım güzel ve bereketli bir yıl geçiririz. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun.”

“HASTALIKLARA KARŞI ÇİFTÇİLERİMİZ GEÇ KALMASIN”

“Mantariyel ve pas hastalıklarına karşı buğdayın bereketli olması için çiftçilerimiz zamanında ilaçlama yapsın. Hastalıklara zamanında müdahale ile üretimde daha çok verim alınır. Çiftçilerimiz gerekli bilgi ve yardımı odamıza gelerek bizden alabilir, onlara kapımız her zaman açık. İnşallah güzel bir yıl geçiririz. Selam ve dua ile.”

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim