Salim Uslu, partisinin Sungurlu İlçe Teşkilatı’nı ziyaretinde partililere seslenerek, geçmişte olduğu gibi Türkiye’ye diz çöktürme denemelerinin yapıldığını belirterek, bunu beceremeyenlerin şimdi AK Parti iktidarını yıkmayı denemeye kalktıklarını belirtti.

Türkiye’nin kaderinin AK Parti’nin kaderi ile örtüştüğüne savunan Uslu, “Biz de Türkiye’yi batıya yem etmemek açısından bir olmaya mecburuz. Birbirimizin ayıbını aramak yerine yapılan hizmetleri, en iyi şekilde kamuoyuna anlatmak ve ‘Bu AK Parti’nin başarısıdır’ demek boynumuzun borcudur. Eğer bir eksiklik varsa bunlar şahısların eksikliği, bir başarı var ise hepimizin başarısıdır. Türkiye’nin geleceği inanın bizim elimizdedir. Az veya çok demeden hepimiz kendi çapımızla bu davaya gönül ve omuz vermeye mecburuz. Biz bir dava ehliyiz. Hz. Adem’den beri bu dava var. Hak dava bir tarafta, şeytanın davası bir tarafta. ‘Bu bir hak davasıdır’ diyenler bu davanın selameti için çabalayacaklar. Sizden istirhamım, kendi nefsinize uymayın. Kendi hesabınızı gütmeyin. Bu davanın sahibi Allah’tır. Biz kul olarak üzerimize düşeni yerine getirmek zorundayız.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık kendi kendine yeten bir ülke olduğunu kaydeden Uslu şöyle devam etti:

“Biz kendi imkânlarımızla çok ciddi işler yapıyoruz. Çorum’a hızlı trenle beraber yük trenimiz de olacak Allah’ın izniyle. Yatırım programına alındı. Sondaj çalışmaları başladı. Projesi bitti. Otoyollar yapıyoruz. Yani 60-70 yıllık rüyalar gerçekleşiyor. Sulama konusunda da büyük yatırımlarımız var. Barajlar yapıyoruz. Otoyollardan sonra ilçelerin birbirine bağlantı yollarının yapılmasına başlayacağız. Sungurlu-Uğurludağ, Sungurlu-Kızılırmak yolu var. Bunlar hep yapılacak. Biz sadece Çorum’da değil, Türkiye’nin her yerinde yatırım yapıyoruz. Bunlar hep Türkiye’nin prestij yatırımlarıdır.”

CUMHURBAŞKANI’NIN ÇORUM ZİYARETİ

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’a geleceğini hatırlatan Uslu, “Bizim Çorum’a sadece Cumhurbaşkanımız geldiğinde gitmemiz yetmiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Cumhurbaşkanımızın gittiği illerin üzerinde. Halkın desteği azalmış mı, artmış mı buna bakıyorlar. Onun için çevremizde kim varsa ‘Biz Çorum’a gidiyoruz siz de gelin’ demek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Ankara – Çorum – Samsun Demiryolu ile Otoyol projelerinin Sungurlu’nun ulaşımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Uslu, Sungurlu’ya AKP döneminde hastaneden adalet sarayına, gençlik merkezinden şehir stadyumuna kadar birçok hizmet kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Salim Uslu, daha sonra Çiflik köyü arazisine yapılan cezaevi inşaatını inceledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim