Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlara 5 Aralık 1934’de genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkı verdiğini belirten Şahiner, “Türk kadını, seçme ve seçilme hakkını, Avrupa ülkelerinden çok önce kazanmıştır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan kadınlarımızın duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur” dedi.

Atatürk’ün ‘Ey Kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye değersin’ sözleri ile en anlamlı hale getirdiğini kaydeden Şahiner, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çit süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, fedakâr Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz büyük bir ruh, büyük bir duygu ile kadınlarımızı şükran ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal biliriz. Peygamberimiz ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisinin muhatabı olan tüm kadınlarımıza sadece bir gün içerisinde hatırlamak doğru değil, kadınlarımız her zaman hatırlamak, sorunları hakkında duyarlı olarak gerekli önlemler alınmalı ve çözümleri üretilmelidir.

Bu anlamlı günde fedakârlığın ve sevginin kaynağı olan tüm kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü kutlar sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim