Sungurlu İlçesi’nde de 9 bin 545 öğrenci ve yaklaşık 700 öğretmen ders başı yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, okulların ilk gününde öğrencileri yalnız bırakmayarak yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Atcıoğlu, ayrıca İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlandı.
Ülkemiz için yeni ufuklar açacak olan, geleceğin mimarı öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Milli Eğitim Müdürü Atcıoğlu, okula ilk defa bu yıl başlayan ve yeniden okuluna ve arkadaşlarına kavuşan öğrencilerin haklı heyecanını paylaştıklarını kaydetti.
Dünyanın hızlı değişiminde, en önemli faktörün eğitim olduğunun inkâr edilemez bir gerçek olduğuna vurgu yapan Atcıoğlu, açıklamasını mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumların gelişmesinde önemli bir yere sahip olan eğitim, ülkemizin devletler arenasındaki yerini de belirler. Ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarabilmenin ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacağını unutmamalıyız. Daha yetkin bireyler yetiştirmenin ve sürdürülebilir başarıların da temeli kaliteli eğitimdir.
Çocuklarımızı, hem milli hem de evrensel değerlerle yetiştirerek, sağlam ve sarsılmaz niteliklerle geleceğe hazırlayabilirsek cemiyette rol alacakları her görevde başarılı olmaları kaçınılmazdır. Bunun için hepimizin üzerine düşen görev, onların bilimsel veriler ışığında, özgüvenleri yüksek, sorumluluklarının bilincinde ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin aydınlık geleceğine güçlü bir adım olacağı inancıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimize ve ailelerine, özverili çalışan öğretmen arkadaşlarıma ve Sungurlu ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim