Recep Yıldırım ziyaretler kapsamında ilk olarak Sungurlu’ya geldi. İlçe teşkilatının geleceğini belirlemek için görüşmeler yapmak üzere ilçeye gelen İl Koordinatörü Yıldırım, burada il genel ve belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, eski ilçe ve belediye başkanları ile görüşerek, mevcut yönetimin durumu hakkında bilgi aldı.

Önceki gün akşam saatlerinde ilçe teşkilatına gelen Yıldırım, geç saatlere kadar partililerle görüşmelerde bulundu.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum İl Koordinatörü Yıldırım, “İlçe yönetimini ilçe başkanı temsil ediyor. Kongre süreciyle ilgili neler yapabileceğimizi görüştük. Görüşmelerimiz il merkezinde de devam edecek. Milletvekillerimizle görüşeceğiz, eski milletvekili arkadaşlarımızla fikir alışverişi yapacağız. Eski il başkanlarımız, eski kadın ve gençlik kolları başkanlarımızın hepsinin fikirlerini alıp Genel Merkeze Teşkilat Başkan Yardımcımıza soracağız. Teşkilat Başkan Yardımcımız, Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş’a iletecek, ondan sonra en son mührü Recep Tayyip Erdoğan vuracak” dedi.

Yapılan görüşmelerde İlçe Başkanı İlyas Özkan’ın yeniden aday gösterilmemesi yönünde görüşlerin ağırlıklı olduğu da öğrenildi.

AK Parti İl Koordinatörü Recep Yıldırım, teşkilatla ilgili çantasına koyduğu bilgilerle ilçeden ayrılırken, son sözü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

“METAL YORGUNLUK TESPİT EDİLEN KADROLAR GİDECEK”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olduğu süreçten itibaren partideki metal yorgunluğa işaret ederek değişim sinyalleri vermişti. Bazı teşkilatlarda ve belediyelerde zayıf noktalar belirlendi. Bu kapsamda teşkilatlarda yüzde 40 ila 60 arasında değişim bekleniyor.

Kongrelerin startını veren AK Parti, teşkilatlarda metal yorgunluğu olan yönleri tespit etti. Bazı teşkilatlarda ve belediyelerde zayıf noktalar belirlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olduğu süreçten itibaren partideki metal yorgunluğa işaret ederek değişim sinyalleri vermişti.

EN AZ YÜZDE 40 EN ÇOK YÜZDE 60

Bu kapsamda teşkilatlarda yüzde 40 ila 60 arasında değişim yapılması bekleniyor. Metal yorgunluk tespit edilen kadrolar, bayrağı, genç ve dinamik yeni isimlere devredecek. Bölgesel dengeyi de gözetecek olan AK Parti illerde önde gelen STK temsilcilerine davet gönderecek.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim