İlçedeki taksiciler bu mesleğin görünüşte çok kolay bir meslek sanıyorlar. Her şey göründüğü gibi değil. Ekmek paramızı zor kazanıyoruz. Kazandığımızı ya vergiye yada sigortaya gidiyor diye sitemlerini dile getirdiler.
Sungurlu Şoförler Odası Başkanı Hacı Karatekin taksicilerin korsan taksilerden bezdiğini hatırlatarak, "İlçemizde faaliyet gösteren taksici arkadaşlar yıllardır korsan taksilerden şikayetçi. Yetkililerden bu konuya eğilmelerini ve artık bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.
Sungurlu Şoförler Odası Denetim Kurulu Başkanı Ali Balku'da, "Ekmek kazanmak taksici için artık çok zor, her evde iki otomobil var herkes kendi işini gördüğü gibi tanıdıklarınıada yardımcı oluyor. Bunların üstüne birde korsan taksiler piyasa da cirit atıyorlar. Bu korsanlar, taksicilerin ekmeğine göz dikmişler kul hakkı yiyorlar. Polisimiz ve Jandarmamız bu korsanlara göz açtırmıyor. Korsan taksicilik yapanlara ceza kesip, trafikten 15 gün men ediyorlar" dedi.
Taksiciliği bırakıp yine mesleğe devam eden arkadaşlarımız var diyen Balku, bu işi yapmayı bıraksınlar, bizlere korsan kadar zarar veriyorlar. Taksici esnaflarımız taksimetreyi yolcu aldığı zaman açmıyorlar. Bu kanunen yasak, mecburen açmak zorundayız. Tüm taksici arkadaşlara bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum diye uyarıda bulundu.
Balku, "Sungurlulu Taksiciler olarak ticari plaka saklama süresini 2 yıldan 5 yıla çıkarılmasını istiyoruz. Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize bu konuda ricada bulunuyoruz. Biz Taksici esnaflarının ayakta kalabilmesi için korsan taksicilerin piyasamızdan kalkması gerekmektedir. Bunun için de emniyet güçlerimizden ve Jandarmamızdan denetimlerini daha da sıklaştırmasını istiyoruz şeklinde taleplerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim