İlçenin geleceği için hangi parti veya siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesi elini taşın altına sokmaları için çağrıda bulunan Şahiner, ortak aklı ön plana çıkararak ilçeyi geleceğe taşımak istediklerini belirtti.
Sungurlu’yu kısıtlı imkanlarla modern bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Şahiner, " Bizler dar bütçeyle çalışıyoruz. Belediyemizin durumunu ortada. Ancak bu dar bütçenin arkasına asla ve asla sığınmadık, sığınmayacağız. İnşallah 2015 yılında yaptığımız hizmetleri, 2016 yılında da fazlasıyla yerine getireceğiz. Amacımız Sungurlu’yu yaşanabilir, modern bir ilçe haline getirebilmektir" dedi.

VATANDAŞLARMIZ ARTIK BAŞKA YERLERE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK
Sungurlu’da bir mesire alnımız dahi yoktu. Çocuklarımızın oyun alanı dahi yoktu diyen Başkan Şahiner, "2015 yılında mesire alanı ve 4 tane parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İnşallah bundan sonra da devamını getireceğiz. Taşıma konusunda, halk otobüsü konusunda halkımızın ve öğrencilerimizin sıkıntısı vardı. Vatandaşlarımız hizmetin en güzeline layıktı, dar bütçemize rağmen 7 tane otobüsü vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Fen işlerimizde çalıştırmak üzere bir tane kamyonumuzu girişimlerimiz sonucunda Belediyemiz bünyesine kazandırdık" diye konuştu.



EKİPLERİMİZ KIŞA RAĞMEN ÇALIŞIYOR
Mahallelerde çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Başkan Şahiner, "Kışa rağmen ekiplerimiz 14 mahallemizde yorulmadan çalışmalarına devam ediyor. Şuana kadar 70 bin metre parke, 15 bin metre bordür çalışması yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sungurlumuzda girmediğimiz mahalle, girmediğimiz sokak kalmayacak. Bizler bunları sizlerin bize verdiği destek ile yapıyoruz. Önümüzde ki seneler içerisinde inşallah daha güzel hizmetlerimizi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Engelli vatandaşlarımıza Sungurlu Belediyesi olarak şuana kadar 8 tane akülü araç tahsis ettik diyen Başkan Şahiner, ayrıca yine ihtiyaç sahiplerine oksijen cihazı hediye ettiklerini, 450 aileye 60 ton civarında yakacak odun yardımı, 600 aileye de gıda yardımında bulunduklarını kaydetti.
Çocuklarımızın yaşam alanlarında 8 tane okulumuzun bahçe ve parkının dizaynını yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz diyen Başkan Şahiner, ayrıca 9 tane caminin şadırvan, lavabo ve tuvaletlerinin onarımını yaptıklarını söyledi.



BİZİM SEVDAMIZ SUNGURLU’DUR
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner kısa vadede Sungurlu’ya yapılacak projeler hakkında da bilgi verdi. ’Yaşanılabilir bir Sungurlu tasarlıyoruz’ diyen Başkan Şahiner, Bizim Sevdamız Sungurlu’dur. Vizyon kazandıracak projelerimiz sayesinde Sungurlumuz gelişiyor, güzelleşiyor" dedi.

KENT PARKI PROJESİ
Şehir Merkezi’nin Atatürk Stadyumunun bulunduğu alana yapılması planlanan Kent Park projesi hakkında bilgi veren Başkan Şahiner, "Çeşitli aktiviteler bir araya toplanarak gün boyu aktiv bir şekilde kullanılabilecek bir park planlanmıştır. Kafeteryanın iki tarafına bulunan yarı açık mekanlar ile bin 200 kişilik aktivite alanı nikah, Ramazan etkinlikleri ve küçük çaplı konser gibi organizasyonlarda kullanılabilecektir. Yürüyüş yolları, koşu parkuru, spor aletleri, spor salonları, oyun alanları, kafeteryası ve dinlenme alanlarıyla Sungurlu için düşünülmüştür." ifadelerini kullandı.

MESİRE ALANI KAFETERYA PROJESİ
Kafeterya projesinin 2015 yılında yapımına başlanan ve tamamlanmak üzere olan Mesire alanı için tasarlandığını kaydeden Başkan Şahiner, "Mesire alanının en üst kısmında yeri ayrılmıştır ve kısa zamanda uygulamaya geçilecektir. Kafeteryanın cepheleri ve üst kısımları açılır kapanır cam ve tente sistemiyle yapılacaktır. Bu şekilde gece ve gündüz manzarası kapanmamış olacaktır. Kafeteryanın kuzeyinde planlanan teras ise yaz günlerinde serinlemek ve dinlenmek için iyi bir seçenek olacaktır" şeklinde konuştu.



AKÇALI KÖYÜ MESİRE VE FESTİVAL ALANI
Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner, Belediye Toplu Konutları mevkiine yapılan mesire alanının ardından, ilçe merkezine 6 kilometre mesafedeki Akçalı köyü mevkiinde doğayla iç içe bir mesire alanı daha oluşturacaklarının müjdesini verdi.
Şahiner, “Biz bu güzelliklere estetik dokunuşlar yaparak hem ilçe halkımızın hem de ilçe dışından gelen misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri, ferah ve nezih ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
Sungurlu ilçe merkezine 6 kilometre mesafede doğayla iç içe bir mesire alanı oluşturuyoruz diyen Başkan Şahiner, “Vatandaşlarımızın araçlarıyla veya bisikletleriyle kolayca ulaşabileceği bir alan yapacağımız Akçalı köyü mevkiinde bulunan mesire alanının toplam büyüklüğü 22 bin metrekare olacak” diye konuştu.
Bu alanda 70 araçlık otopark, bisiklet park yerleri, voleybol sahası, 30 adet kamelya, oyun grupları bay ve bayan lavabo bulunacağını ifade eden Başkan Şahiner, "Ayrıca banklar, aydınlatma elemanları ve bunun gibi birçok peyzaj öğesini de barındıran modern bir mesire alanı olacaktır. Bununla birlikte festival, fuar, konser ve güreş gibi etkinliklerde de kullanılabilecek 40 bin metrekare ilave alan bulunacak" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM VE İSTİHDAM MERKEZİ
Ankara-Samsun asfaltının güneyinde Kardelen Sitesi’nin karşısında Eğitim ve İstihdam Merkezi yapılmasının planlandığını anlatan Başkan Şahiner, "Öncelikli hedef grubu çifte dezavantajlı kadınlar olan bu proje sayesinde kadınlar hem mesleki eğitim alacak hem de elde ettikleri becerileri gelire dönüştürebilecektir. El sanatları ile yiyecek ve içecek hizmetleri başlıkları altında kurslar açılacak ve açılacak olan bu kurslar talebe göre belirlenecektir. Kursiyerleri hazırladıkları el sanatları ile yiyecek ve içecekler burada ziyaretçilere sunulacak, kursiyerlerin istihdamı sağlanacaktır" dedi.
Aşıklar Tepesi için de Kafeterya Projesi yapıldığını kaydeden Başkan Şahiner, Kafeteryanın Aşıklar Tepesinin en üst kısmına yapılmasının planlandığını kaydetti.


Editör: TE Bilisim