Bir süre önce seçim vaatlerini açıklayan Şahiner, “Çalışma arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda, yeni dönemde ilçemize sıcak asfalt şantiyesi kurma çalışmalarımıza başladık. Allah’ın izniyle Sungurlumuzda yine bir ilki gerçekleştireceğiz. İstikrar için, tertemiz bir Sungurlu için yeniden yetki istiyorum.” dedi.

“Kent Park” projesini bir an evvel hayata geçirip ilçenin vizyonunu tamamen değiştirmek istediklerini belirten, Şahiner, Sungurlu’ya ayrıca düğün salonu, bay ve bayan yüzme havuzu, sinema ve tiyatro salonu yapacaklarını söyledi.

Öte yandan “Sungurlu Halk Kart” projesiyle ihtiyaç sahibi ailelere katkıda bulunacaklarını vurgulayan Şahiner, bu projeye dâhil olan her aileye verilecek banka kartına iki ayda bir 300 TL. nakit para yatırılacağını ve Sungurlu Halk Kart sahiplerinin diledikleri yerden, tütün ve alkol ürünleri hariç alışveriş yapabileceklerini kaydetti.

“KADINLARA GELİR ELDE ETMELERİ İÇİN PAZAR İMKÂNI”

“Sungurlu Evi” yaparak kadınlara her türlü kurs imkânı sağlayacaklarını da belirten Şahiner, bu kapsamda bayanların yaptığı el sanatı işlerini ve yöresel ürünleri satmaları, ekonomik gelir elde etmeleri için pazar imkânı sağlayacaklarını ifade etti.

Birçok mahalleye yapılan modern parkların, tüm mahallelerde olacağını söyleyen Şahiner, ayrıca Belediye bünyesinde açacakları kreşte eğitim odası, bakım odası, drama atölyesi, çocuk yemek salonu, uyku salonu ve oyun parkı bulunacağını dile getirdi.

“ÇORAP FABRİKASI KURUP İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

Belediye öncülüğünde çorap fabrikası kurup, istihdam sağlayacaklarını da aktaran Şahiner, Perşembe Pazarı’nın da Cumartesi Pazarı gibi kapalı hâle getirileceğini, ayrıca üzerine güneş enerji paneli kurarak, ilçede tüketilen elektriğin 3/1'lik kısmını karşılama yoluna gideceklerini söyledi.

İlçenin trafik sorununu ortadan kaldırmak için şehir merkezine otopark yapacaklarını kaydeden Başkan Şahiner, diğer projelerini ise şu şekilde sıraladı:

“Her mahallemize çok amaçlı kültür evi yapacağız. Boğazkale yolunda bulunan meyveliği çok amaçlı kullanıp, tarımsal kalkınmaya yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. İlçemizde bulunan mezarlıklara ‘Taziye Evi’ yapacağız. İlçemizin en işlek caddelerinden biri olan Çankırı Caddesi’ne de şehir merkezinde yapmış olduğumuz kaldırım ve aydınlatma çalışmasını yapacağız. Yaz tatilinde öğrencilerimiz için ‘Gençlik Kampı’ kurarak sosyal, kültürel ve spor aktivitelerinin yanı sıra dinî eğitim almalarını da sağlayacağız.

Manastır Tepesi’nden başlayıp, Mesire Alanı’nda son bulacak olan sosyal alanda Çorum’da bir ilke imza atacağız ve teleferik projemizi hayata geçireceğiz. Sokak hayvanlarının sevgiyle yaşayacakları hayvan barınağı yapacağız. Kültür gezilerimiz artarak devam edecek, Türkiye’nin her bölgesini tanıyacağız. 1. Lig’de bulunan voleybol ve BAL Ligi’nde bulunan futbol takımlarımızı daha üst liglere taşıyıp, ilçemizin tanıtımına ve gençlerimizin spora yönelmelerine fayda sağlayacağız. Üniversitede okuyan gençlerimizin daha güzel vakit geçirmeleri için eğlence merkezleri kurup, ilçemizin eğitimde cazip hâle gelmesi için üstün çaba harcayacağız.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim