Söylenenlerin gerçekleri yansıtmadığına vurgu yapan Uslu, otoyolun Sungurlu’nun 3.2 kilometre dışından geçtiğini ve eleştirenlerin sıfırları karıştırdığını belirtti.
“Bunun için yalan söylemenin bunun için çarpıtmanın, kafa karıştırmanın bunun için siyaseti yerlerde süründürmenin bir alemi ya da gereği yok” diyen Uslu, söylentilere cevap vererek şöyle devam etti:
“Diyorlar ki otoyol Sungurlu’ya 35 kilometre, şimdi de vazgeçtiler 24 kilometre diyorlar. Daha düşecekler, daha düşecekler hakikati gördüklerinde. Onlar hakikati görmek istemiyorlar. Televizyon ve billboardlardaki ilanlardaki resimlerde Sungurlu’nun yeriyle oynamışlar. Kemalli bölgesi Sungurlu’ya kaç kilometre 3 kilometre 200 metre. Bakınız Kemalli’yi söylemiyorum, Kemalli’deki kavşağı söylüyorum. Buradan otoyol 3,2 kilometre, ayrıca Boğazkale ve Alaca’ya da ayrı bir kavşak daha veriyor. Orada da bir kavşak olacak. Yani Sungurlu ile OSB arasında bir kavşağımız olacak. Peki, Sungurlu’ya 34 kilometre nere, 3,2 km nere. Sen oraya birkaç sıfır ekledin ya da orada bir sıfır hayal ettin. Sungurlu 3,2 km gidince çevre yolundan otoyola girmiş olacak. Hakikati göreceksin. Yalancının mumu biz gelinceye kadar ancak yanıyor” diye konuştu.

“ÇORUM BÜYÜKŞEHİR OLACAK”
Beldelerin kapatılması konusunu da değinen Uslu, “Biz beldeleri kaldırdık bundan sonra belde olmayacak. Ne olacak? Şehir olacak, şehir. Bundan sonra şehir olacak. Buralar şehir olacak. Çünkü Çorum’u büyükşehir yapacağız, bütün şehir yapacağız. Köyle, merkezin, ilçenin, il merkezinin bir farkı kalmayacak” şeklinde konuştu.
Sungurlu’da yapılan hizmetlere başkaları tarafından sahip çıkıldığına dikkat çeken Uslu, “Onlar bir yılda üç eser bıraktılar. 40 adamı işsiz bıraktılar. Bir makam arabası aldılar, bir de ortada ölü var. İşsiz bıraktığın işçilerle mi, hak etmediğin makam arabası ile mi övünüyorsun. Sungurlu’ya hangi hizmeti yaptın sen onu söyle” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim