Sunguroğlu İlkokulu karşından bulunan seçim bürosu önünde düzenlenen açılış törenine Sungurlu Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Şahiner, İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İlçe Başkanı Fazlı Koçak, Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ozan Arif’in türküsüyle başlayan açılış programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Yapılan duanın ardından kürsüye çıkan Sungurlu Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Şahiner, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“SUNGURLU’YA BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Sungurlulu olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Başkan Şahiner, “Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Biz Sungurlu’ya Sungurlulularla beraber sahip çıkacağız dedik. Bu sözümüzü de sizlerle beraber yerine getirdik. Her zaman seveceğiz, sayacağız, birbirimize değer vereceğiz dedik. Hiç kimseyi ayırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz dedik. Önce Cenabı Allah’ın, sonra sizlerin takdiri ile Belediye Başkanlığını kazandık. Belediye Başkanlığına seçildiğimde siyasi parti rozetimi çıkarmıştım. Ben herkesin Belediye Başkanı olacağım dedim. 5 senede sizlerin bana verdiği destek ile bunu da çok şükür yerine getirdik. Parti hiç önemli değil. Sungurlu bizim evimiz. Sungurlu’ya birlikte sahip çıkacağız, çıkmak zorundayız.” dedi.

Geçmişte olduğu gibi şimdi de Sungurlu’nun üzerine oynandığını anlatan Başkan Şahiner, buna hiçbir zaman müsaade etmediklerini kaydetti.

Çevreyolunun tekrar gündeme getirildiğini belirten Şahiner, Sungurlu’nun anayolunu iptal edip, çevre yolunu Şekerhacılı, Gökçam, Yekbas, Beşkız, İnegazili Köyü yoluna çıkarıp, Sungurlu’nun Bypass edilmeye çalışıldığını, bunu Samsun, Merzifon, Çorum, Delice, Balışeyh ve Kırıkkale’nin imzaladığını ancak Sungurlu olarak kendilerinin imzalamadığını anlattı. İmzalamadıkları için tehdit edildiğini kaydeden Şahiner, “Ggörevden alırız dediler, içeriye de atarız dediler. Bende şunu söyledim. Ben Allah’ın huzurunda eğilirim, kulun huzurunda eğilmem, sizinde bana gücünüz yetmez. Eğer bunu imzalamış olsaydık, Sanayide en az 300 dükkanımız var. 4 tane tesisimiz var. Yüzlerce insanımız çalışıyor. Sungurlu 30 bin nüfustan düşerdi 15 bin nüfusa. Biz bir olursak, beraber olursak bize kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.

28 MÜFETTİŞ İLE TÜRKİYE REKORU BENDE

Hakkında bir sürü dedikodu çıkarıldığını ve 28 müfettişin incelemesinden geçtiğini belirten Belediye Başkanı Şahiner, “Türkiye’de rekor bende. Camileri tadilat yaptırdım diye müfettiş geçirdim ama kimseye de eğilmedim, doğru bildiğimden şaşmadım” dedi.

BELEDİYENİN ŞUAN Kİ BORCU 70 MİLYON

86,5 milyon TL borç ile belediyeyi devraldıklarını 70 milyona yakın yatırım yaptıklarını ancak birilerinin kalkıp belediyenin 150 milyon, 200 milyon borcu var diye yaygara çıkardığını belirten Şahiner, şuanda Belediye’nin 70 milyon borcu bulunduğunu, hem 16 milyon TL borç ödediklerini, hem de yatırım yaptıklarını kaydederek, “Çalmazsan, çaldırmazsan, yemezsen, yedirmezsen bu hizmetler oluyor şeklinde konuştu.

KENTPARK SEÇİMDEN ÖNCE BİTECEK

Kentpark’ın yapımına başladıklarını ancak bitirilmemesi için kablolarının kesildiğini anlatan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, böylelikle belediyeye 250 bin lira zarar verildiğini ama kim ne yaparsa yapsın parnkın seçimden önce tamamlanacağını anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Şahiner, “Benim fikrim, benim düşüncem dün neyse bugünde odur. Benim düşüncemden, ben fikirlerimden kimse ihraç edilemez, etmeye de gücü yetmez” dedi.

Birilerinin stadı kendilerinin yaptırdığını iddia ettiğini ifade eden Başkan Şahiner, “Stadın yapıldığından senin haberin var mıydı ki? Senin işin domates, patlıcanla. Stadın takasını 6 ayda bitirdim. İmzayı atmaya geldim, benim yanımda fotoğraf vermeye kalkıyor. Yok öyle yağma, emeğin olsun da gir o fotoğraf karesine. 10 senede yapamadınız, 6 ayda devrini yaptım. Kimseye de bunu maal etmem. Neymiş efendim yurt yaptım. Yalan konuşmayacaksın. Yurdun yerini anlaşmayla, arsayı bir kuruş bedelsiz ben tahsis ettim. Ve yurdu yaptırdık, çocuklarımız şimdi o yurtta kalıyor” şeklinde konuştu.

SUNGURLULARIN HAKKINI YEDİRMEM

Milletvekilinin Sungurlu’ya geldiğini ve “Oy vermezseniz sizi perişan ederim” dediğini belirten Şahiner, “Gel Kadir Şahiner’i tehdit et edebiliyorsan. Benim insanımı kimse tehdit edemez, kimsenin de gücü yetmez. Seçime 45 gün kaldı. Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymak zorundayız. Canım sağ olduğu sürece, hemşehrilerimin hakkını kimseye yedirmem. Biz makam ve mevki için burada değiliz. Bizim tek dileğimiz sizlerin gönlünde bir makam sahibi olmak. Ondan da Allah geri koymasın” diye konuştu.

Şahiner’in konuşmasının ardından kurban kesilerek seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim