Sungurlu Belediyesinin çok önemli bir sosyal ve kültürel çalışmayı gelenekselleştirildiğini kaydeden MHP Sungurlu Kadın Kolları Başkanı Birgül Yılmaz, “Kardeşlerimizin Çanakkale gezi talebini boş çevirmeyen Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner beye çok teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir gezi oldu” dedi.
54 kişinin katıldığı gezide profesyonel rehberler eşliğinde Çanakkale savaş alanı ve şehitlikler ziyaret edildiğini anlatan Yılmaz, “Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale Muharebelerinin hangi şartlarda kazanıldığı kadınlar tarafından yakından görüldü. Çanakkale’de Şehit Abideleri ve tarihi mekanları ziyaret eden Sungurlu Bayanlar geçmişi adeta yeniden yaşadılar. Çanakkale, bizim için bir coğrafi bölgenin adından öte, her bir karış toprağına dağ gibi yiğitlerin uzandığı dünyanın en büyük şehitliğidir. Çanakkale’de atalarımızın gösterdiği kahramanlıkları unutmamak, o her karışı şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda, yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak için bu geziyi düzenledik ve şehitlerimizin ruhu için dua ediyoruz” diye konuştu.
Gezide duygu dolu anlarında yaşandığını belirten Birgül Yılmaz, “Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak ilelebet hatırlanacaktır. Bedeli şehit kanıyla ödenmiş olan bu topraklar üzerinde, bugün de hesabı olan hain odaklar vardır. Bilinmelidir ki, her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, Anadoluyu vatan yapan ve bize emanet eden kahramanların bugünkü torunları da yeri ve zamanı geldiğinde, kutsal görevden kaçınmayacaklardır ” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim