Telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirme çalışması başlatan emniyet, kamu görevlilerinin telefonda vatandaştan para talep etmediğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
Suç ve suçluyla mücadelede vatandaşı bilgilendiren Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği halkın mağdur olmaması için bilgilendirme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Polisler bu kez de ev ve işyerlerinin camlarına üzerinde ’Toplum Destekli Polis Uyarıyor’ yazılı etiket yapıştırdı.

HAKİM, SAVCI VE POLİS PARA TALEP EDEMEZ
Hakim, savcı, asker, polis ve Mit görevlisi vatandaştan yardım parası veya banka, kredi kartı, kimlik bilgileri istemez, isteyemez’ şeklinde uyarılar yapan Toplum Destekli Polis yetkilileri, hiçbir hakim, savcı veya polisin bir vatandaşı cep telefonundan arayıp para istemeyeceğini belirtti. Polisler, cep telefonu ile arayıp kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdi.

HEMEN 155’İ ARAYIN
Yapılan açıklamada gelişen teknoloji ile birlikte suç türlerinin de değişiklik gösterdiğinin altını çizen Emniyet Müdürlüğü, "Özellikle cep telefonlarının yaygın kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonu ile arayıp para talep etmektedir. Ayrıca farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmaktadırlar. Bizde polis olarak hazırlamış olduğumuz görsel materyaller ile vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları için bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla bu çalışmayı yaparak mağduriyetin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Vatandaşlarımız dolandırıldıkları hissine kapıldıklarında hiç zaman kayıp etmeden 155 polis imdat hattına bilgi versinler.
Editör: TE Bilisim