Türkiye’de çok sayıda il merkezinden önce doğalgaza kavuşan Sungurlu’da taş fırında doğalgaz ateşiyle pide pişirilmeye başlandı.

Fatih Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinde Tarım Kredi Kooperatifi yanında hizmet veren Sungurlu Pide ve Kebap Salonu’nun taş fırınında yakacak olarak doğalgaz kullanılıyor.

Habib Kapkıner ve Koçu Özkara’nın ortak işlettiği fırında pide çeşitlerinden lahmacuna, fırında kiremitten, tavuk dönere kadar yiyecek çeşitleri ile vatandaşlara hizmet veriyor.

Habib Kapkıner, yaptığı açıklamada, ilçede ilk defa fırında yakacak olarak doğalgazı kendilerinin kullandıklarını belirterek, gerek temizlik açısından gerekse yiyeceklerin tadı açısından oldukça memnun olduklarını söyledi.

Fırının geçtiğimiz yıl Eylül ayında hizmete girdiğini anlatan Habib Kapkıner, büyük şehirlerin tamamında; gerek kullanım açısından gerekse hijyen açısından kullanılan doğalgazı kendilerinin de kullanmaya karar verdiklerini ifade etti.

Doğalgazlı fırınların çevreci olduğunu da işaret eden Kapkıner, “Odundan daha tasarruflu ve daha hijyenik olması nedeniyle kısa sürede kendi kendini amorti eden bir sistem olan doğalgaz çevreye de çok faydası var. Odunlu sistemde isten çevre sakinleri şikayetçi oluyorlar ama doğalgazlı sistemde böyle bir sıkıntı da yok. Ayrıca temiz bir yakıt, işçi yönünden de avantajlı, odun olmadığı için fırınımız daha hijyenik bir görüntüye kavuştu” diye konuştu.

Doğalgaz sayesinde fırının gün içinde bir düğmeyle her zaman hazır olduğuna dikkat çeken Kapkıner, doğalgaz ateşiyle pişen pidelerde is ve herhangi bir koku olmadı için müşterileri tarafından kısa sürede tercih edilir hale geldiğini kaydetti.

Habib Kapkıner, ev ve işyerlerine paket servisinin yanı sıra özel günlerde toplu pide yaptıklarını da sözlerine ekledi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim