İlçeye bağlı Topuz köyünde yaşayan Seyfi Kavdır (50) kendisine ait 56 adet koyunu otlatmak için köyün 5 kilometre doğusunda bulunan Çeldir mevkisine götürdü. Kavdır, arazide sürüyü 5 çoban köpeği ile bırakarak, yiyecek almak için Sarıcalar köyünde bulunan bakkala gitti. Akşam üstü döndüğü arazide bazı hayvanların kanlar içinde yerde yattığını gören Kavdır, dağılan sürüyü topladı. Kavdır, yaptığı kontrolde 11 koyun ve 1 köpeğin telef olduğunu, 16 koyun ile 2 köpeğin de kaybolduğunu tespit etti.

Köy muhtarı Mehmet Kart’a haber veren Kavdır, sürüsüne kurt saldırdığını söyleyerek yardım talep etti. Olay yerine gelen muhtar, gördüğü manzara üzerine köylüyü toplayarak kaybolan hayvanları aramaya başladı. Yapılan uzun aramalara rağmen hayvanlar bulunamayınca muhtar durumu jandarmaya bildirdi.

Muhtar Mehmet Kart, sürüye kurtların pazartesi günü saldırdığını belirterek, sürüde bulunan 56 koyundan geriye 29’unun ve ayrıca 5 köpekten de geriye 2’sinin kaldığını söyledi.

Kaybolan hayvanları yaptıkları aramalara rağmen bulamadıklarını ifade eden muhtar Kart, sürü sahibi Seyfi Kavdır’ın köyde yalnız yaşadığını ve tek geçim kaynağının bu hayvanlar olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim