Kaymakamlık tarafından organize edilen gezi ile Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği üyeleri aileleri ile birlikte Çanakkale’ye gitti. Şehit aileleri düzenlenen gezi ile uzman rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitliği’ni ve tarihi yarımadayı gezme fırsatı buldu. Çanakkale savaşının yaşandığı tüm bölgeleri gezen şehit aileleri, zaman zaman duygulu anlar yaşadılar.

Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı İdris Yazdıç, “Kahramanlık destanı yazan atalarımızın ‘Çanakkale geçilmez’ olgusunu bir kez daha 253 bin şehidimizin ruhlarıyla birlikte iliklerimize kadar hissettik. Atalarımızın yokluklar içinde Çanakkale’de nasıl destan yazdığını, yedi düveli nasıl yendiğini o asil ruhun şehitlerimizin mezarlarında bir Fatiha okurken bunu bir kez daha anladık. Geziyi organize ederek bizlere bu duyguları yaşatan Kaymakamımız Mitat Gözen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Geziden duydukları memnuniyeti dile getiren şehit aileleri de, geziyi organize eden başta Kaymakamlık ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim