İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü denetleme komisyon üyeleri, okul çıkış saatlerinde 4 ayrı noktada denetim yaptılar. Okullara taşıma yapan öğrenci servislerine yönelik yapılan denetimlerde servis araçlarında bulunması gereken işaret ve ilk yardım malzemeleri, emniyet kemerleri, araç muayene ve ruhsatları ile servis aracı içindeki oturma düzeni kontrol edildi.
Okula geliş saatinde belirli güzergâhlarda başlayan denetimde, çeşitli köylerden okullara taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu minibüsler tek tek durdurularak, okul servis araçları geliş gidiş saatleri ve aranan şartları kontrol ettiler.
2017-2018 Eğitim öğretim yılının 2. Döneminin başlaması ile birlikte öğrencilerin, güvenle okullarına gidip gelmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, “Araçlarda sürücülerin yönetmeliklerde belirtilen şartlarda taşıma yapıp yapmadıklarını kontrol ettik, öğrencilerin güvenli ve emniyet içerisinde taşınmaları konusuna hassasiyet gösteriyoruz” dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim