Mart ayı boyunca Pazartesi ve Çarşamba akşamları, önceden hazırlanan program çerçevesinde, belirlenen öğrencilerin evlerine gece ziyaretleri düzenleniyor. Öğretmenlerin gönüllü olarak katıldıkları ziyaretlerde, öğrencilerin yaşadıkları ortam ve çevre şartlarını tanımanın yanında okul-veli işbirliğinin daha sıcak ve samimi bir ortama taşınması hedefleniyor. Dörder kişiden oluşan gönüllü ekipler öğrencinin ailesinde birlikte yaşayan insanlarla sohbet edip, çocuğun daha iyi olabilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuluyor.
Proje hakkında İHA muhabirine bilgi veren Mehmetçik İlkokulu Okul Müdürü Ayhan Keyvanoğlu, ”Öğrenciye sadece okulda verilen rutin eğitimin dışında, daha iyi insan olabilmesi yolunda fazladan bir şeyler yapmamız gerektiği fikrini öğretmen arkadaşlarımla paylaştım. Aldığım geri dönüş çok olumlu oldu. Arkadaşlarımın tamamının bu gönüllü hizmete elinden gelen katkıyı verme ve projede yer alma istekleri beni fazlasıyla mutlu etti. Zaman geçirmeden öğrenciler tespit edilip kısa sürede düşüncemizi uygulamaya koyduk” dedi.
Öğrenci velilerinin de son derece memnun kaldığı bu proje için değerli zamanlarından feragat edip katkı veren öğretmen arkadaşlarına teşekkür eden Keyvanoğlu, bu projenin önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim