Özel İdare Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Sungurlu Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Psikolog Fatma Tekten; ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair kanun başta olmak üzere bu alanda yapılmış olan yasal düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, mağdura ve şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılmasına ilişkin muhtarlara bilgi verdi.

Psikolog Fatma Tekten, “Medeniyetimizin temelinde var olan insana saygı, insan haklarına saygı, hatta tabiata saygı noktasında bütün öğretilen öğelerle yetiştiriliyoruz. Aile içi şiddetle mücadele proje kapsamında muhtarların bulunduğu mahallerdeki değerlendirmeleri yaparken neleri daha ön plana çıkarmalı, nerelere müracaat etmelerini anlatmak için toplandık. Önemli bir toplantı her gün televizyonlarda şiddetten bahseden haberleri göre göre adeta izlememe noktasına geliyoruz. Bu toplumun yaradılış kodlarında aslında saygı, sevgi ve hoşgörü var” dedi.

Toplantıda şiddete yönelik önleyici çalışmalarda muhtarların önemli bir rol aldığını belirten Psikolog Tekten, "Şiddeti önlemek noktasında, muhtarlarımız sizler bize göz kulak ve öncü olacaksınız. Sıkıntısını hissettiğiniz kişilerle sosyal hizmet merkezlerimiz var, bize duyuracaksınız biz gidip o aile ile çalışma yapacağız. Bu çalışma ile aileyi nasıl kurtarabiliriz, çocuğu nasıl kurtarabiliriz, onları şiddetten nasıl alıkoyabiliriz, bunların çalışmasını da biz yapacağız. Bunların bir noktada değişmesi lazım, bir yerlerden düzene koymamız lazım, herkes bir yerlerden tutması, kaldırması lazım, bu yükü beraber yüklenmeliyiz ki bu sıkıntıyı bertaraf edebilelim. Sıkıntısı olan insanlara beraber çözüm bulma noktasına geleceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim