Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde Ankara-Samsun Karayoluna yerleştirilen maket trafik polisi aracı ile kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sungurlu Bölge Trafik İstasyon Amirliği tarafından, Sungurlu-Ankara karayolunun 18. kilometresinde bulunan Akpınar kavşağına maket trafik polisi aracı yerleştirildi. Yolun düz ve sürücülerin rehavete kapılarak kaza yapma riski fazla olması nedeniyle maket aracın ilk önce Akpınar kavşağına yerleştirildiği ifade edildi.

Bir süre burada sürücülerin dikkatini artırmak ve kontrollü trafik akışını sağlamak için bekletilecek maketin, daha sonra kaza riski çok olan yerlere konulacağı vurgulandı. Maket aracın sayısı zaman içerisinde alınacak tepkiler de göz önünde bulundurularak artırılması ve güzergâhlardaki kritik yerlerde kullanılması hedefleniyor. Maket aracın yerine değişik zamanlarda gerçek ekip otosu konularak denetimler yapılması ve kural ihlallerinin önlenmesi planlanıyor.

Maket trafik polisi aracı, gerçek araçla birebir aynı büyüklükte üzerindeki ‘polis’ ibareleri, tepe lambasıyla gecede görünebilir şekilde tasarlanmış. Maket polis otoları sayesinde trafik kazalarında ciddi bir azalma hedefleniyor.

Maket polis aracını gören sürücüler, polisin uygulama yaptığını sanıp kural ihlali yapacaklarsa bundan vazgeçiyor. Polis ekibi havası vererek, kazaların önüne geçilecek bu uygulamanın Emniyet Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda yapıldığı bildirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim