Her hafta Perşembe günleri Baktat Tesisleri karşısında kurulan hayvan pazarına getirilen kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcı bekliyor. Manda, simental ve montofon cinsi büyükbaş ile koyun ve keçi gibi küçükbaş kurbanlıklar, vatandaşların ilgisine sunuldu. Pazarda satıcılar ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanmaya başladı. Satıcılar fiyatların geçtiğimiz yıl seviyesinde olduğunu belirtirken, alıcılar ise fiyatların yüksek olduğunu ifade etti.

Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen alıcının olmadığını, kurbanlık alacak olan vatandaşların arife gününü beklediğini ifade eden Satılmış Zobu, “Küçükbaş kurbanlıkların fiyatları geçtiğimiz yıl seviyesinde. Geçtiğimiz yılda hayvanların büyüklüğüne göre 700 ila 1500 TL arasında satmıştık. Bugün de aynı seviyede. Vatandaş genelde kurbanlığını arife günü almayı uygun buluyor. Çünkü kurbanlığına bakacak yeri olmadığı için tercihini bu yönde kullanıyor. Ama bizden kurbanlık alacaklar için kurbanlarını bayrama kadar yerimizde bakıyoruz. Bazı vatandaşlarda biraz daha ucuz hayvan bulma düşüncesi ile bekliyor” dedi.

Besici Yalçın Kirazlı ise, fiyatların çok yüksek olmadığını, üreticinin hayvanını biraz daha uygun fiyatla satmaya çalıştığını ifade ederek “Fiyatlar normal seyirde. Alıcı daha uygun fiyatla kurbanlık bulma savaşında. Üretici ise fiyatların geçtiğimiz yıl fiyatlarında seyretmesi nedeni ile fiyatları artırmak istiyor, emeğinin karşılığını almak istiyor. Pazarda her keseye uygun fiyatta kurbanlık bulmak mümkün” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim