Sungurlu’da faaliyet gösteren Eçrinsu Unlu Mamulleri, Ekmek Teknesi Unlu Mamulleri, Elif Unlu Mamulleri ve Dağhan Mimarlık Ltd. Şti. KOSGEB’in kredisini almaya hak kazanan işletmeler oldular.

Eçrinsu Unlu Mamulleri işletmecisi İbrahim Nugay, eşim Vildan Nugay adına başvuru yaptıklarını belirterek, “Kredi eşim adına çıktı. Krediyi un, susam ve yağ gibi hammadde almak için kullanacağız. Bu kredi ticaretimize daha rahat yön verecek.” dedi.

Verilen kredinin geri ödemesi olduğu için başvurduğunu ifade eden Ekmek Teknesi Unlu Mamulleri İşletmecisi Abdulkadir Yayangil de hammadde alımında kullanacakları bu kredinin doğru şekilde kullanıldığı zaman işletmeciye zarar olarak dönmeyeceğini dile getirdi.

Elif Unlu Mamulleri işletmecisi olan Mustafa Güneş ise krediye oğlu Recep Güneş adına başvurduklarını belirterek, “Mikro işletme sınıfına girdiğimiz için oğlum adına krediye başvurduk. Kredimiz onaylandı. KOSGEB Genel Müdürlüğü bazı belgeler istedi, bu belgelerimiz tamamlayıp gönderdikten sonra kredi, banka hesabımıza geçecek. Hammadde de kullanacağımız bu kredi bizi çok rahatlatacak. Hammaddeleri peşin alacağız, peşin alacağımız için maliyetimiz düşecek.” ifadelerini kullandı.

Dağhan Mimarlık Ltd. Şti. sahibi Nadir Dağhan da bu krediyi almaya hak kazanan şanslı işletmecilerden biri olduğunu dile getirerek, “Kredi bizi oldukça rahatlatacak. Ekonomik canlanmamızı sağlayacak. İlk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler hâlinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklinde faizsiz olarak geri ödeyeceğiz.” diye konuştu.

244 BİN 980 BAŞVURU YAPILDI

Faizsiz, 12 ayı ödemesiz, geri kalanın 3'er aylık taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli desteğe 244 bin 980 başvuru yapıldı. Söz konusu krediden 81 ilde belirlenen 15 bin işletme faydalanacak.

Daha çok 1 ila 9 personel çalıştıran mikro işletmelere sağlanacak kredinin, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla anlaşmalı Akbank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası tarafından kullandırılacağı belirtildi.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim