Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüsünün yolu genişletilmeye ve kampüse uygun hale getirilmeye başlandı.
Geçtiğimiz günlerde Sungurlu'ya gelen Milletvekili Kurt, yapımı devam eden Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs inşaatında incelemelerde bulunmuştu.
AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sungurlu MYO kampüsünün bağlantı yolunun genişletilmesi için Sungurlu Belediyesinin kısıtlı imkanları nedeniyle Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın girişimleri ile yolun genişletme çalışmalarına hız verildiğini söyleyerek sorunun çözüleceğini bildirmişti.
Çorum-Ankara karayolundan kampüse giden bağlantı yolun kampüse yeterli olmayacağını vurgulayan Milletvekili Kurt, yolun genişletilmesi için Karayolları 7. Bölge Müdürü Mehmet Çetin’le yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda, yolun genişletilmesi için onayın alındığını belirterek çalışmaların kısa sürede başlayacağını kaydetmişti.
Vali Kılıç’ın girişimleri ile yolun genişletme çalışmalarına hız verildiğini kaydeden Kurt, “Sungurlu Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi de gerekli teknik çalışmaları hızla tamamlamıştır. Projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan istinat duvarının yapılması, yolun fiziki olarak tamamlanması ve bölgedeki gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için gerekli olan maddi destek Sungurlu Belediyesinin kısıtlı imkanları nedeniyle Vali Kılıç, tarafından bizzat takip edilerek çözüme kavuşturulmuş olup, inşaat çalışmalarına yakında başlanacaktır.” diyerek görüşlerini dile getirmişti.
Yapılan inceleme ve girişimlerin ardından kampüsün yolu genişletme çalışmaları başladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim