Delice’den itibaren Samsun’a kadar 3 kısım olarak ihale edilen Ankara - Çorum - Samsun Hızlı Tren projesinin Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik, Demiryolu Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık hizmeti işi çalışmaları hızla devam ediyor.

Uygulama projesi sonuçlanan 9,7 Milyon lira yatırım bedelli Delice - Çorum ve Çorum - Merzifon kesimlerinde yüklenici firmalar çalışmalarına devam ediyor. 1/25.000’lik ve 1/5000’lik planlarda çalışmaların tamamlanmasının ardından sondaj çalışmalarına başlandı.

Sungurlu’da demiryolunun geçeceği güzergâhtaki arazide zemin etüdü için sondaj çalışmalarına başlayan ekipler, Delice istikametine doğru 100-150 ve 200 metre aralıklarla arazide sondaj yapıyorlar. Yapılan sondaj sonucu çıkarılan numunelerin analizinin yapılacağı ifade edildi.

Sungurlu İstasyonu Devlet Hastanesinin karşısında, Sungurlu - Çorum karayolunun sağ aksında yer alacak. Kırıkkale ayrımından sonra 58. kilometreye kurulacak istasyon için, şehir geçişi Manastır Tepesinden 2 bin 255 metrelik tünel ile sağlanacak.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim