Sungurlu İstanbul Caddesi’nde işyeri bulunan esnaf, caddenin bakımsızlığından dolayı tepki gösterdi. Esnaf dükkanlarının önünden geçen yolun uzun zamandır bakım yapılmamasını dile getirerek, “Bu yola neden bakım yapılmıyor, bu cadde cezalı mı?” dedi.
İstanbul Caddesi’nin Sungurlu’nun ticaret akışını sağladığını dile getiren esnaf yolların bakımsız ve kaldırımların dar olduğuna değindi.
Cadde esnaflarından Necmettin Tütüncüoğlu, “Uzun zamandır belediye hizmeti alamıyoruz. Yapılan sadece işyerlerinin tabelalarını yenileyip güneşlik taktılar. Buradan geçen araçlarda güneşliklere zarar verdiğinden dolayı onları da açamıyoruz. Parke taşlarının arası açıldı, temizleyemiyoruz. Sungurlu’nun her tarafı parkelerle döşendi, bu cadde cezalı mıdır? Kaç senedir cezalıysa cezası bitmedi mi? Neden hizmet yapılmıyor? Bu taşlar neden düzeltilmiyor.

“CADDE ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİ”
Biz caddemize de bakım yapılmasını istiyoruz. Rica falan etmiyoruz, yapılmasını istiyoruz. Senelerdir farklı yerlere asfaltlar yapıldı, yollar yapıldı esnaflar teşekkür etti. Bize teşekkür edecek fırsat doğmadı. Acaba bu neden? Bu caddeden ne isteniyor? Caddenin esas ticari akışın olduğu taraf tek yön olarak kapandı, öbür taraftan giriş sağlandı. Akış yönü de ters yönden verilerek, bu cadde özelliğini kaybetti” dedi.
Caddeye park eden vatandaşlara da değinen Tütüncüoğlu, “Araçlarını getirip buraya park ediyorlar. Gerek esnaf arkadaşlar, gerekse müşterilerimiz mağdur oluyor. Buraya alış veriş için gelen müşterilerimiz, bu araçlar yüzünden park yeri bulamıyorlar. Esnafımız zaten görüldüğü üzere çoğu kapalı, siftah edemez durumda. Ticaret Odası’nın bilhassa bu işin üzerinde durarak, bu caddemize sahip çıkmasını istiyoruz. Ya bize sahip çıksınlar, ya da kendi halimize bıraksınlar."
(sungurlugündem)
Editör: TE Bilisim