Yaz mevsimin bitmesiyle birlikte vatandaşların turşuluk ve menemenlik telaşını fiyatların yüksek olmasından dolayı zorda bıraktı. Cumartesi semt pazarına alışveriş yapmak üzere gelen vatandaşlar meyve ve sebzelerin fiyatları çok yüksek olduğunu söyleyerek bizim gibi dar gelirli aileler bu fiyatlara ancak bakmakla yetiniyor. Fiyatlar almış başını gitmiş, alacağımız ürünlerin yarısını almak zorunda kalıyoruz. Kış geliyor daha çoğu insan fiyatların yüksek olmasından dolayı kış hazırlığını yapamadı.

Domates aldı başını gidiyor. Bu fiyatların yükselmesi bir tek bize yaramıyor. Yoksa baktığınız zaman herkes memnun gibi görünüyor, bir tek vatandaş dertli diye söylediler.

Cumartesi Pazarı esnaflarından Sadi Keyvanoğlu, biz pazarcı esnafı olarak daha çok mağdur olduklarını ve nakliye zam mazota zam aldığım meyve sebzeye zam biz ne yapalım, bu kadar zamdan sonra ister istemez bizlerde fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kalıyoruz. Alış verişe gelen vatandaş fiyatlara ister istemez tepki gösteriyor. Yapacak bir şey yok. Bizler meyve sebzeyi dışarıdan aldığımız için bu fiyatlara satıyoruz. Cumartesi Pazarında bazı sebze ve meyve fiyatları; Limon 5 TL, Salatalık 2,5 TL, Fasulye 5 TL, Havuç 5 TL, Portakal 2,5 TL, Nar 2,5 TL, Elma 3 TL, Üzüm 5 TL, Fasulye 5 TL, Patates 2,5 Soğan 2 TL, Şeftali 4 TL, Patlıcan 2,5 TL, Lahana 2 TL.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim