Alınan bilgiye göre, 13 yaşındaki R. B., 12 yaşındaki arkadaşı E. A. ile birlikte bisikletleri ile gezmeye başladılar. Sungurlu Hacettepe Mahallesi Elif Tuğba Sitesi yanından geçen Diğ Çayı kenarında bisiklet süren iki çocuk bir anlık dikkatsizlik sonucu korkulukları olmayan çaya düştüler. Çevredeki vatandaşların 112 Acil’e haber vermesiyle olay yerine gelen ekipler yaralanan çocuklara ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı.
Vatandaşlar da şehir içinden geçen derelerin etraflarının biran önce korkuluklarla çevrilmesini istedi. Yağışlı havalarda sele neden olması nedeniyle derelerin büyük tehlike saçtığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden derelerin etrafının çocukların yaklaşamayacağı şekilde korkulukla çevrilmesini talep ettiler.

ISLAH EDİLECEK
Öte yandan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce “Sungurlu İlçe Merkezi Dereleri Islahı Planlama ve Proje Yapımı” işi kapsamında; Diğ Çayı’nın 5 kilometre uzunluğunda ıslah projesi ve 1 adet sel kapanı projesi, Budaközü Deresi’nin 6 kilometre uzunluğunda ıslah projesi, Akçay Deresi’nin 1,2 kilometre uzunluğunda ıslah projesi ve 17 adet köprü projesini içeriyor. Proje kapsamında, dere yataklarının temizlenmesinin yanı sıra zeminlerinin betonla kaplanacağı, kenarlarına koruma duvarları ve bu duvarların üstüne korkuluklar yapılacak. Proje ile ayrıca ilçe merkezindeki derelerin üstündeki 17 adet köprü yıkılarak kent estetiğine uygun olarak yenilenecek. Projenin tamamlanmasıyla ilçeye güzel bir görüntü sağlanması planlanıyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim