Ticaret Borsası’nın ürün satış salonun düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşması için kürsüye gelen Borsa Başkanı Halim Karaçil, kurum olarak üreten Türkiye, Çorum ve Sungurlu için çalıştıklarını söyledi. Başta istihdam seferberliği olmak üzere ekonomik kaynakların etkin kullanılması ve Sungurlu’ya yatırımların çekilmesi için birçok girişimlerinin olduğunu ifade eden Karaçil, “Bunların yanında bugün vereceğimiz olan sertifikalarla 50 bin lira hibe, 100 bin lira 0 faizli kredi olanakları ile yeni işletmelerin açılması noktasında katkı sağlayacağımızı düşünmekteyiz. Sertifikalarını alacak olan, 5. ve 6. kurs mezunlarını tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Bu arkadaşlarımızla birlikte kursiyer sayımız 170 olmuştur” dedi.

Kurum olarak mesleki eğitim gruplarını önemsediklerini vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ise “İş başı eğitimi olarak bugüne kadar Çorum genelinde 3 bin 100 katılımcıya 3 ay süreyle eğitimden faydalandırdık. Teşviklerden yararlandılar, bu teşvikler 2018 yılında da devam edecek. Bu girişimcilik kursu sonucunda Sungurlu ilçemize fayda getireceğini umuyor, bu kapsamda yeni iş kuracak arkadaşları kutluyorum” diye konuştu.

KOSGEB Kobi Uzmanı Nuran Hatipoğlu da bu sene Çorum’da toplam 37 kursta bin kişiye eğitim verdiklerini söyledi. Eğitim gören kişilerden işletme kurma oranının yaklaşık yüzde 20 olduğuna dikkat çeken Nuran Hatipoğlu, “Bu dünya ortalamasının üzerinde bir rakam. Burada Türkiye’deki girişimcilik ruhunun ne kadar yüksek olduğunu anlamanız açısından özellikle söylüyorum. Sertifika alan arkadaşlarımız bundan sonra KOSGEB’le karşı karşıya gelecekler, kendilerine her zaman gerekli yardımları yapmaya hazırız. Başarılar diliyorum, inşallah devamı gelecek” diye konuştu.

GÖZEN: “MİLLİ EKONOMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK ZORUNDAYIZ”

Kaymakam Mitat Gözen ise daha önceki kursiyerlerin işyerlerini ziyaret ettiğini belirterek, “Hepinizin malumu ülkemiz bir istihdam seferberliği yürütüyor. Memleketimiz gerek, milletimizin huzur ve refahını daha yukarılara taşımak, gerekse Türk milletinin dünya milletleri ailesi içerisinde üstlendiği sorumluluk ve misyonu daha ileri noktalara taşımak adına, ekonomisini güçlendirmek durumunda. Milli ekonomimizi güçlendirmek durumundayız. Milli ekonomimizin de temeli özel sektördür. Özel sektörümüz bugünden daha iyi noktalara bizi taşıyacak, lokomotif görevi üstlenecektir. Bu manada girişimcilik kursunda, özel sektörde istihdama omuz verecek” dedi.

Konuşmaların ardından 53 kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Sertifika törenine Kaymakam Mitat Gözen, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Tolga Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, oda başkanları ve kamu kurum müdürleri katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim