Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan ve önümüzdeki günlerde proje ihalesine çıkılacak olan otoyol projesinde Sungurlu’nun by-pass edilmeye çalışıldığı iddia edildi.

İlçenin 24 kilometre dışından geçeceği belirtilen otoyol projesiyle ilgili Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve oda başkanları önceki gün biraraya geldi.

Sungurlu’nun otoyol projesinin tartışması için yapılan buluşmaya Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ile birlikte Sungurlu TSO Başkanı Alaittin Akel, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Özaray, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili, Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karatekin, Terziler ve Berberler Odası Başkanı Mutlu Karslı, Bakkalar ve Bayiler Odası Başkanı Osman Aşut, Kahveciler ve Lokantacılar Oda Başkanı Erdal Kolaylı,Esnaf Kefalet Koop. Başkan Yardımcısı Mustafa Ayçiçek,Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakkı Vargeloğlu ve Sungurlu Taşıyıcılar Koop. Başkan Yardımcısı Hamdi Aymayan katıldı.

Oda başkanları ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şahiner; “Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde Proje (ÇET) ihalesine çıkarılması planlanan Sungurlu otoyol projesi için Belediyemizden olumlu yönde rapor verin şeklinde talep var. Belediye olarak vermiş olduğumuz ilk rapor olumsuzdu. Yapılması planlanan çevreyolu ile Sungurlu' ya adeta bypass yapılmak isteniyor. Eğer ki bu proje onaylanır ve çevreyolu bu şekilde diretilerek yapılırsa yaşayacağımız sıkıntılar açıkça ortadadır. Zaten sürekli göç veren Sungurlu, Çevre yolunun uzaktan geçmesi neticesinde yol boyu tesisleri kapanacak ve zor şartlarda ayakta duran Sungurlu Sanayi sitesi de kapandığında göç daha da artacaktır. Şu anda yapılması planlanan Çevre yolu için sadece Çiftlik kavşağına giriş çıkış konulması planlanıyor. Sungurlumuzun daha geriye gitmemesi adına siz değerli oda ve Sivil Toplum Örgütü Başkanlarımız ile bir toplantı yapıp ortak karar almak istedim. Sizlerin bu konuda düşünceleriniz doğrultusunda Belediye olarak hareket edeceğiz” dedi.

Sungurlunun menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Sivil Toplum Örgütü ve Oda Başkanları ise yaptıkları açıklamalarda “Bu projenin hayata geçmesi halinde ekonomisi zaten zayıf olan Sungurlu'nun daha fazla zarar göreceği endişesini taşıyoruz. Bizler bu projeyi imzalarsak Sungurlu halkına ihanet etmiş olur, ilerde çocuklarımızın dahi yüzüne bakacak yüzümüz olmaz. Bizler birlik olup Belediyemizin yanında yer alarak tek vücut olup Sungurlumuzu bitirme politikasına sonuna kadar karşı olmak zorundayız. Şu an mevcutta 6 adet yol boyu tesisimiz var ortalama 100 er kişinin çalıştığını düşünürsek 600 aile geçimini buradan sağlıyor. Sanayi esnaflarımızın durumu zaten ortada bu proje bu haliyle onaylanırsa zaten sürekli göç veren ilçemizde nüfus kalmaz. Bizi bu göreve seçen esnaflarımız kendi haklarını savunacağımız inancı ile bizlere güvenerek seçimini yapıyor. Bu bağlamda Çevre yoluna değil Sungurlumuzu bitirme politikasına karşıyız” görüşüne yer verdiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim