Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, TSO’nun ekmek fiyatları ile ilgili her hangi bir artış yapmadığı belirtilerek, ilçede 250 gram ekmek fiyatının 1,25 TL olduğu vurgulandı.

Açıklamada ilçede bazı fırınların 250 gram ekmeğin fiyatının 1,25 TL olması gerekirken 1,50 TL’den satış yaptıklarının tespit edildiği belirtilirken ilçede ekmek fiyatlarına zam yapmak için fırıncıların talebi üzerine bir komisyon oluşturulduğu, bu komisyonun; Sungurlu Belediyesi zabıta müdürü, ÇESOB temsilcisi Çorum Ticaret il Müdürlüğü temsilcisi ve Çorum İl Tarım Müdürlüğü temsilcisi ile Sungurlu TSO temsilcilerinden oluştuğu belirtilerek komisyonda alınan zam kararının Ticaret Bakanlığının onayına sunulduğu bakanlığın uygun görmesi halinde ekmeğe zam yapıldığı dile getirildi.

İlçede bazı fırınların, ekmeğe kendi inisiyatifleriyle zam yaptıklarının görüldüğünün ifade edildiği açıklamada fırınların zammı meşrulaştırmak içinde TSO’nun pide ile ilgili tarife cetvelinin üzerine ekmeğin zamlı fiyatını yazdıklarının tespit edildiği ifade edildi.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Hem diğer fırıncı esnafının hem de vatandaşların mağdur olmaması için ilçe genelinde tüm fırınlarda denetim yapılarak, belirlenen fiyat tarifelerine uymayan fırınlar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.”

Diğer taraftan, fırıncılardan gelen talep üzerine TSO meclisinin aldığı kararla 250 gram pidenin 2 TL olduğu bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim