Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) tercih edilen bir okul olarak büyümeye devam ediyor.
Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, 2016 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu kontenjanlarının yaklaşık %90 seviyesinde doluluk oranına ulaştığını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Karacif, toplam 380 öğrencinin Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun farklı programlarına yerleşme hakkı elde ettiğini dile getirdi.
Mevcut öğrencilerle birlikte yeni kazanan öğrencilerin tamamının kayıt yaptırması halinde MYO'nun öğrenci sayısının 1210 olacağını ifade eden Okul Müdürü Karacif, ayrıca boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme sonrasında gelen öğrencilerle birlikte öğrenci mevcudunun biraz daha artabileceğinin altını çizdi.
Konu ile ilgili bilgi veren Karacif “Geçen yıl kontenjanı 100 olan ve bu yıl YÖK tarafından kontenjanı 122’ye yükseltilen Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programını 122 öğrencinin tercih ettiğini anlatan Kubilay Karacif, “Bu yıl ilk defa öğrenci alınacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programını da 51 öğrenci tercih ederek kontenjanı tamamen doldurmuşlardır. Aynı şekilde Yönetim ve Organizasyon Bölümü Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı da 51 öğrenci tarafından tercih edilerek tamamen dolmuştur. Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı ile Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programında çok az sayıda kontenjan boş kalmış olup, ek yerleştirme de bu boşluğun dolması beklenmektedir.
Bu sonuçlara göre ilçemizden, ilimizden ve yurdumuzun dört bir köşesinden toplam 380 öğrenci Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunu tercih etmiştir. Doğru tercih yaptığını düşündüğümüz bu öğrencilerimizin kayıt işlemlerini tamamlamaları halinde, kayıtlı öğrencilerimizle birlikte Sungurlu Meslek Yüksekokulu toplam öğrenci mevcudu 1210 olacaktır. Böylece, 2013 yılında 750, 2014 yılında 900, 2015 yılında 1027 olan öğrenci sayısı bu yıl 1210 olacaktır. Bu yıl sonuna doğru kampüs çalışmalarımızın ve önümüzdeki yıllarda Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt çalışmalarının tamamlanmasıyla nitelik ve nicelik olarak daha da yüksek hedeflere ulaşılacaktır.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim