Sungurlu MYO engelli öğrenci birim temsilcisi Öğretim Görevlisi Özlem Bal, engelli farkındalığı'nın dünya'da herkes tarafından bilindiğini belirtti.
Hitit Üniversitesi bünyesinde bulanan engelli öğrenci biriminin aldığı kararla üniversitenin her biriminde, her yıl engelli farkındalığı programı yapıldığını ifade eden Özlem Bal, bu karardan yola çıkarak Sungurlu MYO'da engelli öğrenci birim temsilcisi olarak etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Etkinlikte, engelli öğrenci biriminin görevlerini anlattıklarını kaydeden ayrıca öğrencilerin yazdığı şiirler, kısa filmler ve skeç gösterilerini izleyicilere sunduklarını ifade etti.
Engelli farkındalığına dikkat çekmek için işaret dilini kullanarak klip çektiklerini belirten Özlem Bal, "Bu yıl farklı olarak Sungurlu'lu yönetmen Tayfun Saçi ve işaret dili tercümanı İrem Nur Oncar'dan yardım aldık. Fikrimizi kendisine anlattığımızda bizleri kırmayarak bu anlamlı sosyal sorumluluk projesinde seve seve görev alacağını söylediler. Öğrencilerimiz Abdullah Murat, Güllüşah Ekercan, Gülçin Karaman, Aleyna Koçaker, Melike Arayıcı, Kader Ayçiçek, Neslihan Özek, Kübra Yılmaz, Mehmet Atasoy, Yusuf Toprakçı, Büşra Özsarı, Neslişah Ekercan, Seyit Kılıç, Ömer Özdemir, Bahar Yücel, Sedef Demirkazan, Ece Ağbaba ve Kübra Bahadır'ın katılımıyla bir klip çektik. Hangimiz sevmedik adlı şarkısı için İlçe Özel İdare Binasında işaret dilini kullanarak klibin çekimini gerçekleştirdik. Klibin çekimleri, montaj ve kurgusu bir gün içerisinde yönetmen Tayfun Saçi tarafından yapıldı."dedi.
Öğretim görevlisi Özlem Bal, düzenledikleri etkinlikle 'Biz de varız' diyen işitme engelli bireylere 'Yanınızdayız' mesajını vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim