Dönemin Edebiyat Öğretmeni Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yusuf Yıldırım ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Destek Hizmetleri Müdürü Tayfun Turan ile birlikte organize ettiği etkinlikte mezun olan öğrenciler Sungurlu’da bir araya geldi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner tarafından Mesire kafeteryada verilen kahvaltıda buluşan mezunlar, hasret giderdi. Yemeğe katılan grup üyeleri sırasıyla söz alarak hatıralarını anlattı. Daha sonra okullarını ziyaret eden mezunlar, okulu gezerek kütüphaneye kitap bağışında bulundular. Yusuf Yıldırım, şair Bayram Yelen, Baki Karabıçak, aynı dönemde öğretmen olarak görev yapan Hayrettin İvgin tarafından okul kütüphanesine kitaplarını imzalayarak bağışladılar.

Daha sonra belediyenin tahsis ettiği otobüslerle Boğazkale’ye giden 70 kişilik grup, tarihi ve turistik ören yerlerini rehber eşliğinde ziyaret ettiler. Boğazkale gezisinden sonra tekrar Sungurlu’ya gelen grup, şehitlik başta olmak üzere Karşıyaka ve Sarıtepe mezarlıklarını ziyaret ederek dua ettiler. İlçede o dönemde öğretmenlik yapmış olan İhsan Berk, Şevket Çaralan, Hasgül Berişberk ile ziyaret edip hasret gideren grup, Mavi Ocak tesislerinde yemek yiyerek hoşça vakit geçirdi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim