Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, yakın zamanda hizmete açılacak olan pazar yeri ve çocuk parkında incelemelerde bulundu.
Çalışmaları yerinde izleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Şahiner, ayrıca yurttaşların taleplerini de dinledi.
Mevcut Cumartesi Pazarı’nın dar bir alanda kurulmasından ötürü halkın ve pazar esnafının zorluklar yaşadığını belirten Başkan Şahiner, “Eski pazar yerinde Sungurlu’ya yakışmayan görüntülerle karşılaşıyorduk. Halkımızın yıllardır özlemini duyduğu kapalı pazar yerimizde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Elif Tuğba Sitesi’nin yanında plânladığımız yeni pazarımızı inşallah en kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.
İlçenin farklı noktalarına yeni çocuk parkları yaptıklarını ve oyun gruplarını yenilediklerini anımsatan Şahiner, “Bu parklardan sonuncusunu Gürpınar Mahallesi’nde inşa ediyoruz. Amacımız çocuklarımızın daha temiz ve daha sağlıklı ortamlarda zaman geçirmelerini ve eğlenmelerini sağlamak. Birkaç küçük ayrıntının tamamlanmasıyla Gürpınar’a da güzel bir çocuk parkı kazandırmış olacağız.” dedi.

Karga yuvaları taşınıyor
Öte yandan Sungurlu Şehir Parkı’ndaki ağaçlarda bulunan karga yuvaları, yerleşim alanları dışına taşınıyor. Çevre sakinlerinin kötü koku ve gürültü kirliliği gibi nedenlerden rahatsız olup şikâyette bulunması üzerine karga yuvaları Belediye ekipleri tarafından şehir dışındaki mesire alanı ve yol kenarlarına naklediliyor. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim