İkizli Köyü Dernek Başkanı Adem Karaşin bu yıl dördüncüsü yapılacak olan şenliğin köyün ve bölgenin tarihi, kültürü ve geleneklerini tanıtmak için organize edildiğini, ayrıca insanlar arasında dayanışma ve kaynaşma duygularını pekiştirerek birlik beraberliğe katkı sağladığını kaydetti.
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilden 5 binin üzerinde kişinin katılması beklenin şenliğe Çorumluları davet eden Dernek Başkanı Karaşin, şenlik için bugün saat 23.00’de İstanbul Başakşehir’deki dernek merkezinden iki otobüs ve özel araçlarla hareket edileceğini, yarın İkizlililere yönelik ziyaretlerin düzenleneceğini ve şenliğin ise Pazar günü gerçekleştirileceğini açıkladı.
Kanal Avrupa Mane Yapım Yayın Medya Genel Müdür sahibi hemşehrimiz Kalender Karakol ve ekibinin yanında Seymen TV’de canlı yayınlanacak olan şenliğin sunumunu Sururi Onan yapacak. Gün boyu sürecek şenliğe Savaş Göçer, Deniz Ataş, Songül Yılmaz, Rasim Kopar, Ergülü Kalpkiner, Halil Kapcak, Halil Karaşin, Cemalettin Karakol, Aşık İbrahim Armutcuoğlu gibi sanatçılar renk katarken, yöresel oyunlar, halk ozanlarının atışması, ağalık seçimi açık artırması ve yöresel yemeklerin ikramı da yer alacak.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim