Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli eğitim sonrası müze evini ziyaret etti.

Sungurlu İlçe Emniyet Müdürü Orhan Durmaz ve emniyet personeli önceki gün Sungurlu Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde verilen eğitim seminerinin ardından 24 yıldır antika eşya biriktiren ve evini müze eve çeviren emekli Öğretmen Hüseyin Çelik'in evini ziyaret etti.

24 yıla yakın sürede biriktirdiği eski eşyalardan oluşan koleksiyonunu evinde sergileyen Çelik, müzeye dönüştürdüğü evinde sergilediği antik eşyalara şuana kadar 150 bin Tl harcadı. Müze evde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait bine yakın eser bulunuyor.

Öğretmenlikten emekli olduktan sonra eşiyle birlikte il il gezerek antika eşya topladığını söyleyen Çelik, bir hevesle eski eşya biriktirmeye başladığını ve geçen 24 yılda çok sayıda antika sayılabilecek nitelikte eşya topladığını söyledi. Geçmiş dönemlere ait eşyalara olan merakının zamanla bir tutku haline geldiğini ifade eden Çelik, "Şu anda elimde bir çok müzede bile bulunmayan eşyalar mevcut. Yaklaşık 24 yıldır gezip gördüğüm yerlerde gözüme çarpan ne kadar eski eşya varsa bir şekilde sahiplendim" diye konuştu.

Binden fazla eşya bugüne kadar 150 bin Tl harcadığını açıklayan Çelik, bu koleksiyonun içerisinde 100-150 yıllık parçaların bulunduğunu belirtti. Çelik, evinde bulunan eşyaların kesinlikle satılık olmadığını bu taleple gelen vatandaşlara da olumsuz yanıt verdiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim