Yapılan açıklamada, yeni yıla saatler kala yaya ve motorize ekiplerin halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı bulunacağını belirtti.
Yılbaşı nedeniyle yapılan eğlencelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkarıldığını dile getiren emniyet yetkilileri, “Yılbaşında halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı 2. Cadde, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ve Belediye Caddesi üzerinde bulunan iş yerleri ve civarlarında ekipler sahte para, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, tırnakçılık gibi olaylara karşı dikkatli ve duyarlı bulunulacak. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler arttırılacak ve alınan önleme araması iznine istinaden, gerektiğinde şüpheli şahıs, otolar ve umuma açık yerlerde arama yapılacak, suç unsuruna rastlanılması durumunda gereği yapılacaktır. Olası terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket, poşet vb. üzerinde yapılan denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır. Vatandaşlarımızın yılbaşı nedeniyle yapacakları alış veriş esnasında ve gece boyunca huzur ve güven içinde yeni yıla girebilmeleri, vukuu bulabilecek her türlü olayın önlenmesi için tüm çabalar üst düzeyde gösterilecektir. Yılbaşı tatili süresince şehir içerisinde ve şehirlerarasında trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılacak şekilde görevlendirme yapılacaktır.'' kaydetti.
Emniyet yetkilileri, vatandaşlardan sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak 155 Polis İmdat hattına şikayet ve ihbarda bulunmalarını istedi.
Editör: TE Bilisim