Etkinliğe; Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Temel Levent, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yönetici ve personelinin yanı sıra çok sayıda üretici katıldı.
Tarla gününde konuşan Şeker Şirketi Sungurlu Bölge Şefi Halim Ertuğral, "2005 yılında şeker pancarında dekara verimimiz 2014 yılında 6,1 tona yükselmiştir. Bunda şeker şirketimizin piyasadaki kaliteli tohumları üreticiye uygun fiyata ulaştırmasının sonucudur” dedi.
Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Melendiz' de konuşmasında, “Pancar üreticilerimizin en çok mağdur olduğu konu son iki yıldır pancar hasılatının çok düşük çıkmasından dolayı üreticilerimiz mali sıkıntılar çekmesidir. Çiftçilerimize pankobirlik olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" dedi.
İl Müdürü E. Elfaz Ermiş ise, "Burada ki deneme demonstrasyonunun aslında menfi ve müspet sonuçları ortaya koymak adına önemli olduğunu belirterek; şuan ki ekili olan çeşidin, yapılan uygulamaların sonuçlarını çiftçimize benimsetmek ve göstermek bir tarımsal yayımcının yapabileceği en güzel şeylerden birisidir” dedi.
Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen'de konuşmasında; "iyi tarım uygulamaları kapsamında tarımsal üretimi geliştirmek, rekolteyi arttırmak adına yapılan çalışmalara şahitlik etmek üzere bir araya geldik Hasat döneminin bereketli geçmesi temenni ederek çiftçilerimize bol kazançlar diliyor hepinize saygılar sunuyorum" dedi.
Konuşmaların ardından şeker pancarı hasadına geçilerek hasat işlemi yerinde izlendi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim