Geçmişte otoyolun Sungurlu'dan geçmeyeceği yönünde dedikodular çıkarıldığını belirten Salim Uslu, bu konuda bilboardlar hazırlandığını hatırlattı. Otoyolun Sungurlu'dan geçeceğini söyleyen Milletvekili Uslu, “Biz başkalarının söyledikleri yalanlarla yarışamayız. Bizim yaptığımız icraatlar ortada. Geçmişte ne söylenmişsek arkasında durmaya devam edeceğiz. Onun için de bizim alnımız ak, yüzümüz pak. Dün ne söylemişsek bugün de onu söyleriz, yarın da söylemeye devam edeceğiz. Yalanlarla, talanlarla, dolanlarla siyaset yapılmıyor. Otoyolun nerden geçeceğine biz karar veririz ama otoyolun nereden geçmesi gerektiğine coğrafya karar verir. Tarım alanı olmayacak, orman alanı olmayacak, su rezervleri olmayacak ve en uygun yerden geçecek. Buna biz karar veremeyiz ki dolayısıyla otoyolun Baktat civarından Sungurlu’ya girişinin sağlanması için buradan, bu arkadaşların huzurunda söz veriyorum. Her söylediğinize razıyım” dedi.

“Bu projeye destek verenlere de hakkımızı helal etmeyeceğiz”
Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun otoyol açıklamasına tepki gösteren Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ise “Sayın milletvekili bu açıklamasıyla Sungurlulu hemşehrilerimin aklı ile dalga geçmektedir. İlçemizin 24 kilometre dışından geçen bir yol nasıl olurda ilçe ekonomisine faydalı olur? Anlamakta zorlanıyorum” dedi. 
“Bu kadar tesis ve yüzlerce insanımızın ekmeğiyle oynamak akıl işi değildir” diyen Başkan Şahiner, “Bu projeye asla ortak olmayacağız. Destek verenlere de hakkımızı helal etmeyeceğiz. Bu vahim duruma sessiz kalan, yatırımmış gibi algılayan ve tepki göstermeyenler bilsinler ki Sungurlu hepimizin Sungurlu’su. İlerleyen günlerde iş işten geçtiğinde bugün bu vahameti alkışlayanlar bizlere hak verecektir” diye konuştu.
“Sayın Uslu her defasında desteğini aldığınız Sungurlu halkının kaderiyle oynayamazsınız” diyen Başkan Şahiner, “Bunlara hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Sizler ancak seçimden seçime gelir, konuşur bir daha selam vermezsiniz. Ama bizler bu memleketin çocuğuyuz. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim