İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonundaki Müdürler Kurulu toplantısına katılan İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, ilçe genelinde okuryazar seferberliği başlattıklarını söyledi.
Kaymakamımız Mitat Gözen "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapacağı anketler ve alan çalışmaları, ilçedeki okuma yazma bilmeyenlerin tespitine çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. İlçe seferberlik yürütme kurulunda yer alan İlçe Müftülüğü ve muhtarların okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespiti yönünde çalışmalar yapmasını istiyoruz. Köy ve mahalle muhtarlarının sorumlu oldukları yerleşimlerdeki vatandaşlarımız ile görüşerek tespit ettiği okuma yazma bilmeyenleri Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmesini istiyoruz" dedi.
İlçe Müftülüğümüzün Kur'an-ı kerim kurslarına gelen, Kamu kurumlarımızdan hizmet almak için gelen vatandaşlarımızdan okuma yazma bilmeyenlerin Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesini, bu sayede okuryazar olmayan vatandaşlarımıza mutlaka ulaşalım diyen Kaymakam Gözen, Bu proje ile İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmamasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit'da, “Okullarımızda yürütülecek çalışmalar, Kaymakamımızın talimatı ile Kamu kuruluşları ve Muhtarlar tarafından yapılacak çalışmalar neticesinde, ilçemizde okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşlarımızın tespit edilmesini hedefliyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz kanalıyla ilçemizin her noktasında okuma yazma kursları açacağız. Sizlerin çevresinde de okuma yazma bilmeyen var ise Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitimi Merkezimize, okullarımıza iletebilirsiniz. Ayrıca 0364 311 66 28 nolu telefondan da bilgi alabilirsiniz. Müdürlüğümüze bağlı bütün personellimiz ve imkânlarımızla vatandaşlarımıza bu bağlamda destek olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim