Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan program, Sungurlu Özel İdare Konferans salonunda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Uzun bir tatilin ardından başlayan yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz" dedi.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerin, büyük fedakarlık ve idealizmle hizmet veren öğretmenlerimizin heyecanlarını ve coşkularını yürekten paylaşıyoruz. İlköğretim haftası kutlamalarımıza hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz diyen Atcıoğlu, "Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Her yönden gelişmiş, hedefine doğru ilerleyen ülkemizin en büyük umudu, okul sıralarında oturan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlar parlak geleceğimizin, yarınlarından emin, İstikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’nin habercileridir. Sevgili öğrenciler, Okullar bizim en kutsal en aziz yuvalarımızdır. Eğer bilginizin zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize,ve insanlığa faydalı olmak en temel vazifenizdir. Bizlerin görevi de sizleri, yararlı vatanına ve milletine bağlı birer insan olarak yetiştirmektir. Bu işe gönül veren gönlünden bir şeyler katan öğretmen arkadaşlarım. Eğitim, okul, öğrenci denince cümle öğretmenle devam etmektedir. İçinde bulunduğunuz imkanların farkında olarak elimizden gelenin en iyisini yapmanın çabası içinde olalım. Omuzlarınızda ağır bir yük önemli bir sorumluluğunuz bulunmaktadır. Sizlere emanet edilen ülkemizin geleceği, sevgili yavrularımızı hayata hazırlamak önceliğiniz olmalıdır. Biliyorum, hepiniz gücünüz nispetinde fedakarca çalışmaktasınız. Okutmuş olduğunuz öğrencilerin geleceği sizlerin ellerindedir. Empati kuralım ve evlatlarımız için istediklerimizi öğrencilerimiz için de isteyelim .Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile ilköğretim haftanızı kutluyor saygılar sunuyorum" diye konuştu.
Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Celal Özgücük'ün günün anlam ve önemi belirten konuşmasından sonra öğrencilerin hazırlayıp sunduğu program, şiir ve şarkılarla devam etti. 4. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilerine 'hoş geldini' çiçekleri verilmesin ardından program sona erdi.
Editör: TE Bilisim