Eski hükümlü Cemil Bozoğlan, kendi işini kurmak amacıyla Sungurlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Müdürlük tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda hükümlünün ilk etapta Sungurlu Ticaret Borsası'nın açtığı girişimcilik eğitimine katılımı sağlandı. Girişimcilik eğitimi belgesi alan Bozoğlan, daha sonra talebi üzerine koruma kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda oto ve halı yıkama projesi hazırlandı. 
Proje, Sungurlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından oto ve halı yakıma projesi hazırlanarak Çorum İŞKUR il Müdürlüğüne sunuldu. Bozoğlan daha sonra Çorum İş-kur İl Müdürlüğü ile "Kendi işini Kurma Hibe Desteği Sözleşmesi" imzaladı. Toplamda 28 bin 830 TL'ye maal olan projenin 23 bin 130 TL'lik bölümü hibe desteği olarak sağlandığı bildirildi. 


Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Mevcut projemiz ile eski hükümlümüz Cemil Bozoğlan’ın hem kendi işyerini kurarak istihdamı sağlanmış hem de kendisinin ve ailesinin geçimini sağlama noktasında katkıda bulunulmuş olup, topluma uyumu ve topluma kazandırılmasına yardımcı olunmuştur. Bu noktada gerek eski hükümlümüz ve gerekse Sungurlu ilçemiz için önemli bir proje olmuştur. Zira ilçemizde eski bir hükümlünün hibe desteği ile kendi iş yerini kurduğu ilk örnek olmuştur" denildi. 
İşyeri açılışına Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Cumhuriyet Savcıları, Çorum İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Sungurlu Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Ticaret Odası Başkanı Alaittin Akel, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karadereli ve çok sayıda davetli katıldı. 

Editör: TE Bilisim