Proje ortaklığını Çorum Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi'nin yaptığı projenin maliyeti 78 bin 777 TL olduğu bildirildi.
10 Ay sürecek olan proje ile ilçede engelli doğum ve sonradan engelli olma konularında bilinçlendirmeyi artırıp farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.
Projenin hedefleri arasında, akraba evliliği, süregelen hastalıklar, annenin yaşı, yetersiz ve yanlış beslenme, bilinçsiz ilaç kullanımı, sigara, alkol ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklar, engelli doğuma sebep olan nedenler ile çocuk eğitiminde ev ve oyun kazaları, hastalıklar, çevresel faktörlerden oluşan engellilik nedenlerini önleyerek azaltılmasına katkı sağlamak. İlkokul öğrencilerinde ev kazaları, okul kazaları ve trafik kazaları gibi faktörlerden dolayı sonradan oluşan engelliliğin azaltılmasına katkıda bulunmak. İlkokul öğrencilerinin, toplum hizmeti çalışması adı altında sonradan oluşan engelliliğin önlenmesi amacıyla Sungurlu halkında farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak" olduğu bildirildi.
Editör: TE Bilisim