Tüm yurtta olduğu gibi bayrakların yarıya indiği Sungurlu'da tören saat 08.50'da çelenk sunumu ile başladı. Saat 09.05'de sirenlerin çalması ile anıt önünde 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti.
Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalması ile birlikte Sungurlu'da hayat durdu. Anıt önündeki saygı duruşu devam ederken cadde ve sokaklarda da vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Araçlar kornaları ile siren seslerine eşlik ettiler. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile devam eden tören, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Tolga Çiftçi’nin günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından sona erdi.
Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma programının ardından anma töreni Özel İdare Konferans Salonu’nda devam etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Fatih Ortaokulu Müdür Yardımcısı Osman Mutlu Berber, "Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her şartta korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi.
Fatih Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle devam eden program, öğrenci korosunun Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesiyle sona erdi.
Programın ardından protokol üyeleri Halk Kütüphanesi'nde açılan Atatürk köşesini gezdi.
Programa İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Osman Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Tolga Çiftçi, Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim