Başkan Abdulkadir Şahiner, "Sungurlu Aşağıbeşpınar köyü sınırlarında bulunan araziye yapılacak olan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza evi için gönderilen yazıda, yapılan zemin etüdü çalışmalarında arazinin altından su çıkması neticesinde ayrılan 14 milyon TL bütçenin yetmeyeceği için kendilerine cezaevi yapımı için yeni bir arsa yeri bildirilmesi istenmesi, halkımız arasında T Tipi cezaevi yatırımının Sungurlumuzdan alınmak mı, yoksa engel mi çıkarılmak isteniyor sorusu akıllara takılmaya başlandı" dedi.
“Sungurlu Çorum'dan sonra en fazla yatımı hak eden bir ilçedir” diyen Başkan Şahiner, "İktidar tarafından üvey evlat muamelesi gören, yeterli devlet yatırımları gelmediğinden dolayı her geçen gün göç veren ve ekonomisi daralan Sungurlu'nun geleceği bu projelerde yatıyor. Sungurlu Belediyesi olarak ilçemize yapılan ve yapılacak olan her yatırımın takipçisiyiz ve takip etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.
Şahiner, "Sungurlumuzun olmazsa olmazlarından biri olan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza evinin yapılması için alternatifsiz kalmama adına, en az 150 dönüm şartı getirilen yeni hazine arsası belirlenmesi için Belediye olarak hemen çalışmalarımıza başladık. Cezaevine alternatif yer olarak Sungurlu Belediyesi mücavir alanı ve imar planının içerisinde yaklaşık 300 dönümlük Tapusu Maliye Hazinesine ait alternatif yer hakkındaki bilgileri ve T Tipi Kapalı ve Açık Ceza evinin Sungurlu için ne kadar önemli olduğunu Çorum milletvekili Dr. Cahit Bağcı ile istişare ettik. Kapalı ve Açık Ceza evinin yatırımın ilçemize yapılması konusunda Çorum milletvekillerin tamamı samimi desteklerini vermeleri gerekir" şeklinde konuştu.
Başkan Şahiner, "Sungurlumuzun geleceği için iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşları ve tüm Sungurlular olarak yatırımlarımıza sahip çıkıp takip etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Editör: TE Bilisim