Sungurlu Belediyesi’nde KVKK semineri yapıldı

Sungurlu Belediyesi’nde “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” konusunda farkındalık yaratmak amacı ile belediye personeli için hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.

Sungurlu 25.11.2021, 19:42 27.11.2021, 00:12
48
Sungurlu Belediyesi’nde KVKK semineri yapıldı

Hızla gelişen dijital dünyaya uyum sağlayabilmek için “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık Eğitimi” düzenleyen Sungurlu Belediyesi kişisel veri kanunları hakkında belediye personelini bilgilendirdi. 
Eğitimde, özel hayatın gizliliği başta olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esaslar hakkında belediye içinde farkındalığın oluşturulması ve bu bilincin vatandaşa verilen hizmetlerde yaygın bir şekilde uygulanması hedeflendi. Sungurlu Belediyesi birim yöneticilerine, Belediye Kadın Kültür Merkezi’nde yapılan KVKK Toplantısı’nda yasanın ayrıntıları aktarıldı. 
Kanun hakkında birim müdürlerine sunum yapan Apollo Bilişim Genel Müdürü Ayçin Çakıcı, Av.Umut Yağlıdere ve Proje yöneticisi Serhat Koç kişisel veriye ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar ve kişilerin hakları konu başlıklarında ayrıntılı bilgi verdi. Personelin sorularını da yanıtlayan Av. Yağlıdere ve Proje Yöneticisi Serhat Koç farklı kurumlarda gerçekleştirilen çalışmalardan örnekleri anlattı. 
Uyum süreci kapsamında Sungurlu Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerin iş akışları incelenerek KVKK’ya uyumlu hale getirilecek olan uygulama semineri sayesinde, kurum bünyesindeki tüm kişisel bilgiler mevzuata uygun şekilde koruma altına alınacak.
Gerçekleştirilen eğitim programında belediye personeline, Kişisel Verinin tanımı, verilerin neden korunması gerektiği, Kişisel Veri Kanunu ve çevre yasal düzenlemeler, Kanunda yer alan aktörler, Veri Sahibinin Hakları, Cezai Sorumluluk, KVKK Uyumu için gerekli teknik ve idari tedbirler ve Uyumluluk için yapılması gereken teknolojik ve idari geliştirmeler konuları anlatıldı.
(Haber Merkezi)
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner255
banner133
parçalı bulutlu
banner364
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 15 39
2. Konyaspor 15 27
3. Fenerbahçe 15 27
4. Hatayspor 15 26
5. Başakşehir 15 25
6. Alanyaspor 15 24
7. Galatasaray 15 23
8. Karagümrük 15 22
9. Beşiktaş 15 21
10. Adana Demirspor 15 20
11. Sivasspor 15 19
12. Giresunspor 15 19
13. Kayserispor 15 19
14. Altay 15 18
15. Antalyaspor 15 18
16. Gaziantep FK 15 18
17. Göztepe 15 14
18. Öznur Kablo Yeni Malatya 15 14
19. Kasımpaşa 15 11
20. Rizespor 15 10
Takımlar O P
1. Ankaragücü 15 30
2. Erzurumspor 13 28
3. Ümraniye 14 27
4. Eyüpspor 14 27
5. Bandırmaspor 14 25
6. Samsunspor 14 22
7. Tuzlaspor 13 21
8. İstanbulspor 14 20
9. Kocaelispor 14 20
10. Gençlerbirliği 14 20
11. Boluspor 14 19
12. Adanaspor 15 19
13. Menemenspor 14 18
14. Bursaspor 14 17
15. Manisa FK 15 17
16. Denizlispor 14 15
17. Ankara Keçiörengücü 14 14
18. Altınordu 15 13
19. Balıkesirspor 14 7
Takımlar O P
1. Man City 15 35
2. Liverpool 15 34
3. Chelsea 15 33
4. West Ham 15 27
5. Tottenham 14 25
6. M. United 15 24
7. Arsenal 15 23
8. Wolverhampton 15 21
9. Brighton 15 20
10. Aston Villa 15 19
11. Leicester City 15 19
12. Everton 15 18
13. Brentford 15 17
14. Crystal Palace 15 16
15. Leeds United 15 16
16. Southampton 15 16
17. Watford 15 13
18. Burnley 14 10
19. Newcastle 15 10
20. Norwich City 15 10
Takımlar O P
1. Real Madrid 16 39
2. Sevilla 15 31
3. Real Betis 16 30
4. Atletico Madrid 15 29
5. Real Sociedad 16 29
6. Rayo Vallecano 16 27
7. Barcelona 15 23
8. Valencia 16 22
9. Athletic Bilbao 16 21
10. Osasuna 16 21
11. Espanyol 16 20
12. Mallorca 16 19
13. Villarreal 15 16
14. Celta de Vigo 16 16
15. Granada 15 15
16. Elche 16 15
17. Deportivo Alaves 15 14
18. Cádiz 16 12
19. Getafe 16 11
20. Levante 16 8

Gelişmelerden Haberdar Olun

@