Belediyenin Atatürk meydanında düzenlediği programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Başkan Şahiner, ”İnsanlık tarihinin pek çok önemli hadiselerin yaşandığı, vuslatıyla gönüllerde heyecan ve manevi bir atmosfer oluşturan muharrem ayı hicri yılın başlangıcıdır. Muharrem ayı bizlere değerlerimizi ve kerbelayı hatırlatır. Kerbela, Hz.Ali ve Hz.Fatıma’nın iki ciğer parelerinden biri olan Hz. Hüseyin ve 70’ten fazla mümin kardeşimizin şehit edildiği yerdir. Asırlardır yüreğimizi sızlatan, bağırlarımızı yakan bu elim hadise, efendimizin ve onun ehli beytini seven başta milletimiz olmak üzere bütün müminleri derinden yaralamıştır. Kültürü, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara sevk etmiştir. Muharrem ayının Hz. Hüseyin’in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet ve rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası, Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için büyük bir fırsattır. Bu vesileyle şehitlerin efendisi, rahmet peygamberinin çiçeği, cennet gençlerinin Seyyidi, ümmetin göz bebeği Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sungurlulu hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Aşure günü kutluyor, birlik ve beraberliğimizin bozulmaması duasıyla Allah kabul etsin diyorum.”ifadelerini kullandı.
Yapılan duanın ardından aşureler protokol üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı.
Programa İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Osman Polat, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, belediye başkan yardımcıları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim