Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Höyük ile ilgili bir sorun çıkmazsa Sungurlu Barajı’nda sona geliyoruz” dedi.
Milletvekili Kurt, Sungurlu’nun içmesuyu ihtiyacının yanında 3 bin 172 dekar arazinin sulanmasının amaçlandığı Sungurlu Barajı’nda (Kırankışla) incelemelerde bulundu. Rezervuarında tespit edilen höyük nedeniyle baraj projesi beklemeye alınan alanda yapılan incelemede Milletvekili Kurt’a, AKP İlçe Başkanı İlyas Özkan, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe ve Bilim Kurulu Üyeleri eşlik etti.
Baraj inşaatındaki pürüzleri giderip, süreci hızlandırmak istediklerini belirten Milletvekili Kurt, “Sungurlu Barajı höyük nedeniyle beklemeye alınmış ve alternatif çözüm bulunması yönünde destek istenmişti. Ancak yakın bölgede bir alternatif çözüm bulunamadı. DSİ yetkilileri ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile yaptığımız incelemelerde bir sorun çıkmazsa baraj projesinde sona geliyoruz. Kültür Varlıkları 2 Numaralı Koruma Kurulu’nca oluşturulan Bilim Kurulu Üyeleri incelemede bulundular. Höyük ile ilgili yapacakları çalışma sonucu ne yapılacağına karar verecekler. Eğer bir sorun çıkmazsa baraj için ihale süresi başlayacak ve 2016’da inşaatına başlanıp, 2018 yılında yapımı bitecek” diye konuştu.
Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un sözünü ettiği sorunun aşıldığı ve müjdenin yarın ilimize gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından verileceği öğrenildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim